Пропускане към основното съдържание

България има световна шампионка на 200 метра едноместен каяк


Йоана Георгиева спечели титлата на 200 метра едноместен каяк при девойките до 23 години на Световното първенство по кану-каяк в Аурондзо (Италия).

20-годишната българка, която е европейска шампионка в дисциплината от Белград 2022, беше най-бърза във финал "А" с 39.96 секунди, като единствена преодоля трасето под границата от 40 секунди.

В същата възрастова група Преслав Симеонов и Бранимир Христов финишираха трети във финал "Б" на 1000 метра двойки каяк с 3:28.09 минути и завършиха 12-и в крайното класиране. Преслав Георгиев на 1000 метра едноместно кану остана девети във финал "Б" и се нареди 18-и в подреждането на дисциплината. 

При юношите до 18 години Мартин Ненчев се класира четвърти във финал "Б" на едноместно кану с време 4:17.11 минути, което му отреди и 13-ата позиция в крайното класиране. В същата възрастова група на 1000 метра двойки каяк Радостин Мицов и Валентин Иванов завършиха шести във финал "Б" с 3:34.41 минути и на 15-о място в общото подреждане.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.