Пропускане към основното съдържание

В Брюксел коментират Мария Габриел: Добре, че ще си ходи, слаб комисар

Работя в голям нюзрум в Брюксел, няколко колеги спонтанно реагираха, че  Борисов номинира еврокомисаря Мария Габриел за кандидат-премиер, и това, което казаха, не е особено ласкателно за нея.
Това коментира за Euractiv Георги Готев.

Вижте още от коментара на Георги Готев:

Колегите ми не знаят сложностите на българския политически живот и си представят, че щом е номинирана, Габриел ще бъде избрана, и ще оваканти мястото. (В действителност това на е така, Габриел си е взела неплатен отпуск, не е поискала да бъде освободена, и мястото не е свободно.)

Общото в коментарите бе – добре, че ще си ходи, защото и без това беше слаб комисар.

За никого не е тайна, че Габриел има труден ресор, и други комисари, включително зам.-председателят Маргрете Вестагер и комисарят по Общия пазар Тиери Бретон са поели голяма част от работата ѝ.

Портфейлът на Габриел – иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта – съсредоточава голям финансов ресурс и интересите към него са много.

Един от колегите предположи, че Габриел ще бъде сменена от Ева Майдел, която също стана евродепутат с протекцията на Борисов.

Но ако предположим, че Габриел оваканти мястото, било защото е била избрана за премиер, било защото е освободила мястото си в Комисията преди неуспешен за нея вот, фон дер Лайн не е задължена да предложи друг да я замести.

Когато Кристалина Георгиева, тогава зам.-председател на Комисията, пое една сравнително ниска длъжност в МВФ и напусна екипа на Жан-Клод Юнкер, той не я замести и България просто остана без комисар повече от две години.

Подобен сценарий е възможен и сега!

ПОДКРЕПЕТЕ ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА, КАТО ОТДЕЛИТЕ СИМВОЛИЧНА СУМА НА МЕСЕЦ. ТАКА ЩЕ МОЖЕМ ДА ПРАВИМ РАЗСЛЕДВАНИЯ, ВИДЕА И ИНТЕРВЮТА ЗА ВАС. ТОВА Е ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА! 

Become a Patron!

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТЕЛЕГРАМ

https://t.me/+6iCMU2KncoJmOGFk 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.