Пропускане към основното съдържание

Пентагонът е разтревожен от ефективността на ''Вагнер"

Експертите на Министерството на отбраната на САЩ направиха задълбочен анализ на дейността на ЧВК "Вагнер" и стигнаха до извода, че нито една американска, британска или френска подобна структура не може да се сравни с техните части, пише bgr.news-front.info.

Авторът на публикацията Питър Карол уточнява, че Пентагонът е загрижен от високата ефективност на ЧВК "Вагнер". Според американските експерти това е най-добре организираната и боеспособна ЧВК в света, изпреварваща дори американската ЧВК "Blackwater", британската ЧВК "Aegis Defense Service" и френската ЧВК "Salamandre".

Авторът отбелязва, че освен всичко останало, споменатите западни ЧВК никога не са се сблъсквали с операциите и задачите, които успешно изпълнява ЧВК "Вагнер".
"Благодарение на най-високото ниво на обучение и оборудване, руснаците действат на ниво, недостижимо за частни военни компании“, пише авторът на статията.

Неназован служител на Пентагона, участващ в операцията в Афганистан, твърди пред изданието, че работата на частите на "Вагнер" е абсолютно зашеметяваща.
"Ако бяхме използвали подобни стратегии в Афганистан, нямаше да създадем бъркотията, която оставихме в Близкия изток“, добави той.

Според много експертни оценки бойците на "Вагнер" изпълняват редица задачи с повишена сложност и риск. Това не са само задачи, традиционни за всички ЧВК, като охрана на дипломатически мисии и граждански операции. Това са основно най-сложните бойни действия от гледна точка на тяхното изпълнение: наземни атаки, контрол над артилерията, авиационното оръжие използването на системи за противовъздушна отбрана.

Както отбелязва Карол, бойците на ЧВК "Вагнер" изпълняват задачи по разузнаване, събиране на информация и анализ на данни, които по-късно биват използвани за вземане на стратегически решения по време на операциите.

По-рано холандската журналистка Соня ван ден Енде заяви, че "Вагнер" може да се превърне в основното оръжие на антиглобализма в съвременния свят, което ще освободи света от господството на олигархичните елитни групи на Запада, разрушителни за цялата човешка цивилизация.

ПОДКРЕПЕТЕ ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА, КАТО ОТДЕЛИТЕ СИМВОЛИЧНА СУМА НА МЕСЕЦ. ТАКА ЩЕ МОЖЕМ ДА ПРАВИМ РАЗСЛЕДВАНИЯ, ВИДЕА И ИНТЕРВЮТА ЗА ВАС. ТОВА Е ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА! 

Become a Patron!

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТЕЛЕГРАМ

https://t.me/+6iCMU2KncoJmOGFk 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата