Пропускане към основното съдържание

Целият Тихоокеански флот на Русия е вдигнат по тревога и приведен във висша степен на бойна готовност

Тихоокеанският флот на Русия в пълен състав беше вдигнат по тревога като част от внезапна проверка на бойната готовност, съобщи министърът на отбраната Сергей Шойгу по време на среща с ръководството на ведомството.

„В съответствие с решението на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили на Руската федерация, за оценка на състоянието и повишаване на готовността на органите за военно управление, войските и силите за решаване на задачи по предназначение във всички стратегически направления. , руското министерство на отбраната продължава практиката на провеждане на внезапни проверки.

Тихоокеанският флот в пълен състав беше вдигнат по тревога и започна да се привежда в най-висока степен на бойна готовност “, обясни Шойгу.

Основната цел на започналата проверка е да се повиши способността на руската армия да решава задачите по отразяване на агресията на потенциален противник от океански и морски направления, уточни ръководителят на военното ведомство.

Според пресслужбата на Тихоокеанския флот (Тихоокеанския флот), отряд бойни кораби от този флот започна учения за разполагане на сили в Японско море. В учението участват корвети „Герой на Руската федерация Алдар Циденжапов“, „Громкий“ и „Перфект“.

Преди корабите да излязат в открито море е била обявена тревога и екипажите са отработили мерки за спешна подготовка на корабите за битка и поход.

В началния етап на ученията екипажите на корветите успешно преодоляха стеснеността в състава на корабния отряд и проведоха свързочна тренировка, гласи съобщението от пресслужбата.

На втория етап от ученията се предвижда провеждане на обучение по противовъздушна и противолодъчна отбрана с участието на вертолети Ка-27ПЛ от морската авиация на Тихоокеанския флот. Екипажите ще отработят издирването и унищожаването на „вражеската“ подводница.

Основната цел на текущата проверка е да се повиши възможността за решаване на проблеми за противодействие на евентуална агресия от потенциален противник. Проверката се ръководи от главнокомандващия ВМФ на Русия Николай Евменов.

В рамките на внезапната инспекция се предвижда да се извършат ракетни пускове за унищожаване на морски ударни групи и наземни цели на мним противник, както и да се използва авиация на далечни разстояния. Всички дейности са насочени към подготовка на флота за евентуални военни действия и повишаване на неговата боеспособност.

На последния етап от учението корабни подразделения ще отработят противодиверсионна осигуряване, включително изпълнение на практическо хвърляне на противодиверсионни гранати. Всички учения се провеждат в рамките на подготовката на корабите на Тихоокеанския флот за изпълнение на бойни задачи.

ПОДКРЕПЕТЕ ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА, КАТО ОТДЕЛИТЕ СИМВОЛИЧНА СУМА НА МЕСЕЦ. ТАКА ЩЕ МОЖЕМ ДА ПРАВИМ РАЗСЛЕДВАНИЯ, ВИДЕА И ИНТЕРВЮТА ЗА ВАС. ТОВА Е ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА! 

Become a Patron!

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТЕЛЕГРАМ

https://t.me/+6iCMU2KncoJmOGFk 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.