Пропускане към основното съдържание

САЩ въоръжават радикали за нови боеве в Сирия

Съединените щати планират да предадат десетки пикапи с тежки картечници, както и преносими зенитно-ракетни системи "Игла", противотанкови ракетни системи, "TOW" и "NLAW", на ислямистки групировки в Сирия, съобщиха от пресбюрото на руското външно разузнаване.

"Директорът на Службата за външно разузнаване С. Е. Наришкин заяви, че Съединените щати продължават да използват контролирани от тях ислямистки групировки в Сирия, за да подкопаят позициите на законното правителство на тази страна, оглавявано от Башар Асад“, се казва в съобщението, научи BGpravda.

Отбелязва се, че Вашингтон отрежда специална роля на т. нар. "Сирийска свободна армия“. Тази формация в СВР на РФ беше наречена конгломерат от въоръжени опозиционни кюрдски и арабски отряди, действащи в централната и североизточната част на страната.

"Чрез тях американците и британските им съюзници работят с нелегалните формирования на "Ислямска държава“, които все още остават в отдалечените райони на страната", поясниха от Службата за външно разузнаване на Руската федерация.

Както се посочва, "въпросите за въоръжаване на ИД" се решават в американската военна база в Ал-Танф в провинция Хомс.

"В близко време формираните групировки е планирано да получат няколко десетки пикапи с тежки картечници, както и ПЗРК "Игла“, TOW и ПТРК NLAW“, се казва в съобщението.
Според Службата за външна разузнаване на Русия /СВР/ задачата на въоръжените терористи е да разпалят военни действия в Югозападна Сирия, в провинциите Сувейда и Дераа и в района на изток от река Ефрат, в Ракка и Дейр ез Зор. За целта се сформират няколко отряда с обща численост до 300 човека. Твърди се, че след обучението те ще бъдат използвани при атаки срещу военни обекти, принадлежащи на сирийското правителство и иранските власти.

ПОДКРЕПЕТЕ ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА, КАТО ОТДЕЛИТЕ СИМВОЛИЧНА СУМА НА МЕСЕЦ. ТАКА ЩЕ МОЖЕМ ДА ПРАВИМ РАЗСЛЕДВАНИЯ, ВИДЕА И ИНТЕРВЮТА ЗА ВАС. ТОВА Е ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА! 

Become a Patron!

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТЕЛЕГРАМ

https://t.me/+6iCMU2KncoJmOGFk 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.