РАЗСЛЕДВАНЕ НА BGPRAVDA: Храната ни е пълна с оцветители от насeкоми

Много от Вас си мислят, че тепърва ще трябва да ядем буболечки, но истината е доста по-различна. Заместители на ягоди и малини в млеката, шоколадите се оказва E120, който го има и в колбасите. За разлика от щурците те са доста вредни, при определени ситуации.

Червения оцветител E120 Кармин може да се срещне в състава на много продукти. Ще се шокирате от начина на производство на червения кармин, тъй като не всеки може да очаква, че този оцветител се извлича от сушени насекоми. По-скоро от телата на женски и яйца на безгръбначни от определен вид. Става въпрос за насекомото Кохинил, което живее на повърхността на някои растения.


Среща се в Мексико, САЩ и на други места. Някои от растенията, с които се храни, са кактусите. Кохинила си забива хоботчето в тях и започва да смуче от сока на растението. След като веднъж си е избрало растение, насекомото не го сменя, а остава на него подобно на паразитите. Работниците минават и обират насекомите, които после се изсушават за да се извлече червения оцветител от тях.

При страдащите от алергии и хората с индивидуална непоносимост към такива вещества, кармин може да причини тежки алергии или дори анафилактичен шок.
Това е вредата, която E120 може да причини на човек.

Причината за тази реакция се крие във факта, че при почистване на праха се използва амоняк или натриев карбонат. Тези вредни химикали не изчезват напълно. Следователно в някои страни кохинеята е била забранена.

ПОДКРЕПЕТЕ ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА, КАТО ОТДЕЛИТЕ СИМВОЛИЧНА СУМА НА МЕСЕЦ. ТАКА ЩЕ МОЖЕМ ДА ПРАВИМ РАЗСЛЕДВАНИЯ, ВИДЕА И ИНТЕРВЮТА ЗА ВАС. ТОВА Е ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА! 

Become a Patron!

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТЕЛЕГРАМ

https://t.me/+6iCMU2KncoJmOGFk 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар