Пропускане към основното съдържание

ЦСКА се сблъска с отмъщението на Базел и е аут от Европа

ЦСКА загуби с 0:2 гостуването си на Базел в плейофа за влизане в групите на Лигата на конференциите. С общ резултат 1:2 ‚армейците“ приключиха участието си в третия по сила европейски клубен турнир. Швейцарският тим успя да си отмъсти на „червените“, които го отстраниха от Лига Европа след победа с 3:1 отново в плейоф за груповата фаза.

Головете за Базел паднаха след почивката и бяха дело на капитанът Фабиан Фрай и Михаел Ланг. Българският вицешампион играеше много затворено, приемаше играта в собствената си половина и разчиташе само на контраатака. Това изигра лоша шега на водения от Саша Илич тим. Още преди почивката домакините имаха няколко шанса да поведат. но Густаво Бусато направи фантастични спасявания. Разбира се, и ЦСКА имаше своите шансове, но те бяха твърде малко.

В 3-ата минута Дауба Бамба отправи първия точен удар по посока една от двете врати, но право в ръцете в противниковия страж Марвин Хирц.

Три минути по-късно ЦСКА можеше да се възползва от грешка при изнасянето на топката от страна на домакините. Лазар Туфегджич беше изведен в наказателното поле. От аутлинията той пробва да намери свой съотборник, но с крак Хитц изби в ъглов удар.

В 9-ата минута Тибо Вион отправи директен удар от фал. Дистанцията беше доста сериозна, а и Вион не успя да намери очертанията на вратата.

Десетина минути по-късно Базел имаше два страхотни шанса да излезе напред в резултата. Блестящите намеси на Густаво Бусато обаче запази нулевото равенство.

Десетина минути по-късно Базел имаше два страхотни шанса да излезе напред в резултата. Блестящите намеси на Густаво Бусато обаче запази нулевото равенство. Защитата на „армейците се пропука сериозно. Играч на швейцарците беше изведен в наказателното поле. Неговият удар беше отразен от стража на „червените“. Последва обаче добавка на Зеки Амдуни, но Бусато се намеси пак и изби в корнер.

В 21-вата минута Анди Зекири проби по десния фланг, преодолявайки Християн Петров, след което пробва остро центриране по земя. Бусато внимаваше и пресече подаването.

Малко след това Туфегджич не се намеси убедително. Дан Ндое отклони с глава към Лиам Милар, който пробва задна ножица от близко разстояние. Бусато съумя да реагира и спаси за четвърти пореден път.

В ответното нападение Лиам Милар напредна с топка в крака и стреля в центъра на вратата – никакви проблеми за Густаво Бусато, който улови.

Атаките към двете врати продължаваха. В 32-рата минута Бамба показа настойчивост. Нападателят на ЦСКА навлезе в наказателното поле, пребори се за топката и опита да намери коридор за изстрел, но беше блокиран добре от защитниците на Базел.

В 45-ата минута Милар преодоля Иван Турицов на левия фланг и нахлу в пеналта. Крилото на домакините опита с техничен удар в далечния ъгъл да преодолее Бусато, но прати топката в аут.

В добавеното време на първата част Туфегджич изведе Гарсез на чиста позиция. Колумбиецът се се забави със завършващия удар и беше спрян от бранител.

В 46-ата минута Воутер Бургер пробва да изненада Бусато с далечен шут. Бразилският вратар имаше предостатъчно време за реакция. Не му се и наложи да спасява, защото ударът не беше в очертанията на вратата.

Десет минути по-късно защитата на ЦСКА се справи с опасна атака. Нападението тръгна по десния фланг. Последва центриране по земя. След рикошет топката се отби от Матей и излезе в ъглов удар. Домакините имаха претенциите за дузпа, но португалският главен съдия беше категоричен, че нарушение няма. В тази фаза от ЛК няма ВАР, но реферът беше прав в решението си.

В ответната атака Амос Юга отправи далечен изстрел по земя. Топката прелетя заплашително покрай десния страничен стълб на вратата, пазена от Хитц.

В 67-ата минута Базел се възползва от ново пропукване в защитата на „армейците“. Амос Юга проспа една топка. Тя стигна до капитанът Фабиан Фрай, който беше абсолютно сам срещу Густаво Бусато. Футболистът на Базел имаше цялото време на света да прати топката в мрежата. Повторенията показаха, че няма засада.

Четвърт час преди изтичането на редовното време Михаел Ланг центрира опасно на далечната греда. Там негов съотборник се размина с топката.

В 80-ата минута Матей засече с глава центриране от ъглов удар, но прати топката високо над вратата на Хитц.

Натискът на Базел се усили и в 84-тата минута домакините вкараха втори гол. Дариан Малес подаде към Ланг. Той успя от малък ъгъл да промуши топката между краката на Бусато и до голяма степен обезвери ЦСКА.

До края „червените“ пробваха да стигнат до изравняването, но по никакъв начин не успяха да застрашат вратата на Хитц. Базел неутрализира всички опити на „армейците“. Домакините получиха един-два шанса окончателно да сложат точката на спора, но резултатът до последния съдийски сигнал се запази непроменен.

Базел - ЦСКА 2:0 (0:1)
(1:0 Фабиан Фрай 67', 2:0 Михаел Ланг 84')

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.