Пропускане към основното съдържание

Усик отново срази Антъни Джошуа

Украинецът Олександър Усик победи Антъни Джошуа и защити световната си титла в тежка категория във версиите на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO).
Битката в реванша се проведе в Джеда, Саудитска Арабия и след 12 рунда зрелищен бокс съдиите присъдиха успех на Усик по точки с поделено надмощие (115:113, 116:112, 113:115).

Двамата предложиха страхотен двубой в невероятно темпо през всичките 12 рунда. Джошуа записа доста по-добър мач от първия такъв и имаше отлични моменти, но Усик му предложи достатъчно добър отпор, като се справи с някои трудни моменти, особено в първата половина на спектакъла.

С успеха си 35-годишният Усик вече има 20 победи на професионалния ринг от 20 мача, като 13 от тях са с нокаут. 32-годишният AJ пък е с баланс от 24 успеха (22 нокаута) и 3 загуби, но ще трябва да изкачи отново стълбицата, ако иска пак да се бие за световната титла.

Британецът пропусна възможността да се изравни с четирима велики боксьори, които са печелили световната титла в тежка категория 3 пъти - Мохамед Али, Ленъкс Люис и Виталий Кличко. Ивендър Холифийлд пък е единственият четирикратен шампион.

След последния гонг Джошуа отдаде дължимото на Усик и призова публиката да посрещне шампиона с аплодисменти. Двамата ще вземат еднакви пари, независимо, че по традиция шампионът в повечето случаи взима по-голям дял от организаторите. В случая Усик и Ей Джей ще спечелят по около 40 милиона долара за своя мач.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.