Пропускане към основното съдържание

Потвърди се новината на BGpravda за убийството на Дария Дугин

Зад убийството на руската журналистка и политолог Даря Дугина стоят украинските спецслужби, а изпълнител е гражданката на Украйна Наталя Вовк, която е пристигнала в Русия с дъщеря си на 23 юли. Това обяви Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ), цитирана от РИА Новости.

В събота вечерта на Можайското шосе в Одинцовския район на Подмосковието в движение изгоря автомобилът, зад волана на който по данни на следствените органи се е намирала журналистката и политолог Даря Дугина. Тя е загинала на място. Според предварителната версия е било задействано поставено в автомобила взривно устройство. Руските медии съобщават за експлозив с тротилов еквивалент 400 грама.

„Установено е, че престъплението е подготвено и извършено от украинските спецслужби. Изпълнител е гражданката на Украйна Наталя Павловна Вовк, родена през 1979 година, която е пристигнала в Русия на 23 юли 2022 година заедно с дъщеря си София Михайловна Шабан, родена през 2010. С цел организиране на убийството на Даря Дугина и получаване на информация за начина й на живот са наели апартамент в Москва в сградата, в която живее загиналата.“ – се казва в съобщението.

ФСБ разпространи и снимки на Вовк и дъщеря й Шабан, за които се твърди, че са замесени в убийството на Даря Дугина. 

 ⚡️СМИ публикуют фото, предположительно, Натальи Вовк и Софии Шабан, которые обвиняются в убийстве Дарьи Дугиной. pic.twitter.com/c6VgZMeBf9

Според непотвърдена от официалните власти информация, разпространявана от рускоезичния сегмент на социалните мрежи, Наталя Вовк била офицер от полка "Азов", публикувани са и нейни снимки с униформа, качени в сайта на проекта "Немезида", събиращ снимки на "фашисти" от Украйна. Това потвърждава новината на BGpravda, публикувана още в деня на убийството.
РИА посочва, че за наблюдението над журналистката украинките са използвали Mini Cooper. При влизане в Русия са използвали номера от ДНР Е982ХН DPR, в Москва - казахстански номера - 172AJD02, а при напускането на страната - украински - AH7771IP.

Според руските служби, след взривяването на колата на Дугина Вовк и дъщеря й са заминали за Естония през Псковска област. В деня на убийството Вовк и Шабан са присъствали на литературно-музикалния фестивал „Традиция“, където Дугина е била в качеството си на почетен гост. След взривяванетго на джипа Тойота, в който е пътувала жертвата, на 21 август Вовк е напуснала Русия за Естония през Псковска област.

ПОДКРЕПЕТЕ ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА, КАТО ОТДЕЛИТЕ СИМВОЛИЧНА СУМА НА МЕСЕЦ. ТАКА ЩЕ МОЖЕМ ДА ПРАВИМ РАЗСЛЕДВАНИЯ, ВИДЕА И ИНТЕРВЮТА ЗА ВАС. ТОВА Е ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА! 

Become a Patron!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.