Пропускане към основното съдържание

Фирма свързана със „задкулисието“ финансира телевизията на Слави Трифонов

Телевизия 7/8 TV на Слави Трифонов се финансира през 2021 г. основно от реклама на свързаната със знакови задкулисни играчи охранителна фирма „АС Скорпио” Tя е предоставила 46% от приходите, а ПП „Има Такъв Народ” 40% от приходите на медията. Това става ясно от подадената от оператора на медийни услуги „СТАТИС” АД декларация по чл. 7а от ЗЗДПДПОРДМУ за рекламните договори и източниците на финансиране.

„АС Скорпио” ООД е получила 19,4 милиона лв. от 8 обществени поръчки, а наскоро публикуваните данни за бюджетните плащания СЕБРА показват още 7,8 милиона лв. Фирмата е свързана с Камен Пенков Пенков, който е бил член на ВСС Висшия съвет на БСП и заместник на бившия вътрешен министър от кабинета „Станишев” – Румен Петков. Официално фирмата е собственост на съпругата на Пенков – Васка Александрова Пенкова, която е свързана с още 24 фирми.

Васка и Камен Пенкови са съдружници в „Куатро-БГ” ООД с Ася Зафирова – приятелка и майка на две деца на Петър Петров – Пепи Амигоса. Петров е бивш съдружник на убитият контрабандист на цигари Иван Тодоров – Доктора във финансовата къща „Амигос” и е един от редките знакови бизнесмени на прехода осъдени за пране на пари.

Освен това Зафирова е била съдружник и в „Ексел ГА” ЕООД с Габриела Цветина, съпруга на Николай Цветин от ВАИ Холдинг (ВИС-2). Групировката водена от покойните братя Васил и Георги Илиеви е сочена като една от най-мощните криминални структури на прехода. Самият Трифонов не крие в публични изказвания близосттта си с Илиеви. Васил Илиев е убит от наемници на път към ресторант „Мираж“, където е трябвало да се срещне с популярния шоумен.

www.bird.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата