Пропускане към основното съдържание

ЦСКА 1948 спря полета на Лудогорец

За първи път в историята ЦСКА 1948 и Лудогорец не се победиха. Двата отбора регистрираха зрелищно реми 2:2 в мач от третия кръг на efbet Лига, след като „червените“ домакини направиха пълен обрат в рамките на 3 минути, но гол на резервата Бърнард Текпетей подели точките.

Така шампионите, които нямаха допуснат гол през сезона преди началото на двубоя в Бистрица, спряха серията си от 5 победи на нула във всички турнири.

Момчетата на Любослав Пенев пък останаха непобедени през кампанията, след равенството с Пирин (1:1) в предишния кръг и успеха над Левски (1:0) на старта.

Наставникът на гостите Анте Шимунджа направи куп промени в стартовия състав спрямо онзи, победил у дома Шамрок Роувърс в квалификациите за Шампионска лига през седмицата.

Неговите възпитаници започнаха срещата на високи обороти и се настаниха в половината на съперника веднага след началния съдийски сигнал.

В 4-ата минута пък 2 от рокадите в тима комбинираха и само отличната изява на вратаря на ЦСКА 1948 предотврати гола.

Кирил Десподов центрира от ъглов удар и Спас Делев засече от въздуха много технично, ала капитанът на домакините Даниел Наумов демонстрира класа и спаси.

Последваха още 2 удара на Делев, който обаче не бяха толкова опасни, докато ЦСКА 1948 отговори с добра комбинация отдясно, но нямаше кой да завърши.

След това домакините изравниха играта и на свой ред погледнаха към вратата на Лудогорец, но не успяха да стигнат до чисти голови възможности.

В 30-ата минута пък гостите имаха една такава, след като Сисиньо намери с чудесен дълъг пас Кирил Десподов.

Последният овладя елегантно и стреля силно по диагонала, ала Наумов изби с крак, а после боксира отскочилата топка, за да не позволи да се стигне до добавка.

Секунди след това играта бе спряна за освежаване на футболистите. След това играта бе равностойна, с лек териториален превес на Лудогорец.

Шампионите нанесоха своя удар в добавеното време на първата част. То бе 2 минути, а 48 секунди след тях Каули Оливейра проби през центъра и след двойно подаване прати топката първо в напречната греда, а после и в мрежата.

Това позволи на „орлите“ да се оттеглят на почивка с минимална преднина от 1:0.

Второто полувреме започна по-спокойно от първото и чистите ситуации на практика липсваха до 60-ата минута.

Тогава Ивайло Чочев получи топката до точката за изпълнение на дузпа, ала не се справи добре с контрола и последвалият удар бе блокиран от Оливие Вердон.

В 72-ата минута Лудогорец инкасира първото си попадение в официален двубой през кампанията. Тогава Алекс Колев изпълни един свободен удар, след който Георги Русев стреля в гредата, ала топката се върна към Чочев и той от въздуха я вкара в мрежата – 1:1.

Само 3 минути по-късно ЦСКА 1948 направи обрата пълен. След атака отдясно топката бе подадена към резервата Георги Русев, който финтира Вердон още с овладяването на топката и после леко я пусна по земята, под плонжа на Симон Слуга и пред погледа на Антон Недялков, за да направи резултата 2:1 в 75-ата минута.

В 80-ата пък Марио Топузов можеше да направи 3:1, ала пропусна от чиста позиция, което бе наказано от шампионите.

В ответната атака появилият се малко преди това на терена Бърнард Текпетей се пребори със съперник и после с мощен шут от над 20 метра матира Наумов, за да изравни – 2:2.

Това се случи в 81-ата минута, а само 2 по-късно Георги Русев получи отличен шанс да се разпише, ала стреля покрай гредата.

В 85-ата минута пък Вердон пропусна от непосредствена близост и така в крайна сметка двата тима поделиха точките.

Лудогорец остава лидер със 7 в своя актив, докато ЦСКА 1948 вече има 5 и заема трето място във временното класиране преди изиграването на останалите срещи от кръга.

ЦСКА 1948 – Лудогорец 2:2
0:1 Каули Оливейра (45+3) мин.
1:1 Ивайло Чочев (72) мин.
2:1 Георги Русев (75) мин.
2:2 Бърнард Текпетей (81) мин.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.