Пропускане към основното съдържание

Нови разкрития около уреждането на мачове с участието на Боби Михайлов

Продължават да излизат данни и доказателства за участието на президента на БФС - Борислав Михайлов в участие в международна схема за черно тото. Най-пряка е връзката в уреждането на резултата на контролна среща между Естония и България през 2011 г., тогава срещата завърши 2:2. Резултатът обаче не е толкова важен, колкото заложените милиони за това, че в срещата ще има повече от три дузпи.

В Крайна сметка в мача са отсъдени четири наказателни удари, от които падат и всичките голове. Срещата официално е извадена от статистиката след решение на ФИФА, че мачът е манипулиран.

След мача избухна скандал и започна разследване на ФИФА, което обаче затихна три месеца по-късно с извода, че няма замесени официални лица. ФИФА все пак анулира резултата от мача и призна, че той е бил организиран с цел печалба от залагания, а не по спортни причини. Като виновни бяха посочени арбитрите и прокситата на агенцията „Фути Интернешънъл Медия“, организирала събитието. 

Нямаше никакви санкции за двете футболни централи. Този мач обаче отключи мащабно разследване на Европол за нагласени мачове в няколко държави. Разследването, известно като „Операция Вето„, установи над 380 нагласени мача в различни европейски шампионати и дори квалификации за Мондиала. Включиха се разследващи екипи в Италия, Гърция, Финландия и Унгария. Основен информатор за „Операция Вето“ стана сингапурецът Уилсън Радж Перумал, който беше арестуван във Финландия, а след това излежа присъда в Унгария.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА МОЖЕ ДА ОТКРИЕТЕ В PATREON

 Become a Patron! 

ПОДКРЕПЕТЕ ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ: РАЗКРИТИЕ: Хванаха Борислав Михайлов в уреждането на футболна среща

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.