Пропускане към основното съдържание

Украинската армия вече официално ползва българско оръжие

Снимка с българското оръжие бе разпространена от бойци от украинското чуждестранно подразделение „Нормандска бригада”. Български противотанкови гранатомети SPG-9 Warrior влязоха на въоръжение във Въоръжените сили на Украйна и от няколко дни се използват на бойното поле, научи BGpravda.

За по-малко от една минута войниците са направили четири изстрела. За презареждането и за осъществяването на нов изстрел са необходими около 15 секунди.

Не се съобщава в каква посока са използвани SPG-9 Warrior, но в YouTube се появи клип, показващ стрелбата на българските гранатомети.
Далекобойността на SPG-9 Warrior с фугасен снаряд калибър 73 мм е 1,3 километра. Гранатометът може да изстрелва и осколочни гранати за унищожаване живата сила на противника на разстояние до 4,6 километра.

Миналата седмица бяха публикувани и снимки на SPG-9 Warrior с прицелите за нощно виждане PGDN-7VIR, които са разработени от българската компания BULARMAS LTD.
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА И ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ В КАНАЛА НА BGPRAVDA В PATREON

ПОДКРЕПЕТЕ ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА, КАТО ОТДЕЛИТЕ НЯКОЛКО ЛЕВЧЕТА НА МЕСЕЦ. ТАКА ЩЕ МОЖЕМ ДА ПРАВИМ РАЗСЛЕДВАНИЯ, ВИДЕА И ИНТЕРВЮТА ЗА ВАС ЧРЕЗ ИСТИНСКА ЖУРНАЛИСТИКА!

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Скандален чат на новия военен министър

Какво пише във Фейсбук номинирания за нов военен министър - Христо Гаджев.

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.