Пропускане към основното съдържание

Първият човек се е появил много по-рано

Според ново изследване вкаменените останки на някои от най-старите предци на човечеството са много по-стари, отколкото учените първоначално са смятали, коментира Би Би Си.

Вкаменелостите, сред които е и една от древните пещерни жени г-жа Плес, са били погребани в продължение на хилядолетия в южноафрикански пещери, известни като "люлката на човечеството".

Съвременните методи за изследване сега показват, че групата на ранните хора е бродила по земята преди 3,4-3,7 милиона години. Тази нова хронология може да промени общоприетите представи за човешката еволюция. Това означава, че сега има повече възможни начини, по които нашите предци са могли да се превърнат в ранни хора.

Години наред учените смятаха, че видът Australopithecus africanus, чиито фосили са открити в пещерите Стеркфонтейн край Йоханесбург, е на възраст под 2,6 млн. години.

Но нови методи за радиоактивно датиране показват, че г-жа Плес и другите открити около нея са всъщност с един милион години по-стари, отколкото се смяташе.

Изследователите са стигнали до променената възраст, като са изследвали седиментите около вкаменелостите за съдържание на рядък изотоп, създаден при излагането на скалите на космически лъчи - преди да попаднат в пещерата.

В резултат на това видът на г-жа Плес е съществувал на Земята по едно и също време с маймуната, известна като Люси, чиито останки на възраст 3,2 милиона години, принадлежащи на африканския Australopithecus afarensis, дълго време бяха смятани за вида, дал началото на първите ранни хора.

ПОДКРЕПЕТЕ ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА, КАТО ОТДЕЛИТЕ НЯКОЛКО ЛЕВЧЕТА НА МЕСЕЦ. ТАКА ЩЕ МОЖЕМ ДА ПРАВИМ РАЗСЛЕДВАНИЯ, ВИДЕА И ИНТЕРВЮТА ЗА ВАС ЧРЕЗ ИСТИНСКА ЖУРНАЛИСТИКА!  

Become a Patron!

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,