Пропускане към основното съдържание

ОБРАТ ЗА ИСТОРИЯТА: Реал Мадрид шокира Ман Сити и е на финал

Реал Мадрид изигра поредния си магически мач в тазгодишното издание на Шампионската лига. Тимът на Карло Анчелоти губеше с 0:1 от Манчестър Сити на "Сантиаго Бернабеу" до 90-ата минута, но с два късни гола на Родриго (90', 91') в добавеното време направи знаменит обрат и вкара мача в продължения.

В първото от тях Карим Бензема реализира дузпа, с която прати Реал на финал срещу Ливърпул. Двата отбора спориха за трофея и през 2018 година, когато "белите" спечелиха с 3:1 в Киев. Манчестър Сити пък пропусна да се класира на финал в Шампионската лига за втори пореден сезон. След като изигра много силен двубой преди седмица на "Етихад" и победи с 4:3, днес тимът на Джосеп Гуардиола контролираше ситуацията и изглеждаше стабилно на "Бернабеу" през по-голямата част от двубоя. 

Рияд Марез даде аванс на гостите в 73-тата минута, а Тибо Куртоа направи още няколко много важни спасявания. Реал пък нямаше точен удар до 89-ата минута. Английският шампион обаче не издържа в заключителните минути и сега ще може да фокусира всичките си сили върху битката за титлата в Премиър лийг. Сезонът на кралския клуб в Шампионската лига пък е истински трилър, след като отборът на Карло Анчелоти успяваше по фантастичен начин да се измъква и срещу Пари Сен Жермен, и в реванша с Челси, и тази вечер срещу Манчестър Сити.

В 7-ата минута пресата на Реал Мадрид за малко да даде резултат, но Едерсон успя да изчисти топката току пред крака на Родриго, който посегна да му отнеме топката, но без успех.

Пет минути след това Дани Карвахал пусна топката към Федерико Валверде в наказателното поле. Уругваецът обърна към центъра, където бе Карим Бензема, чийто удар обаче бе много неточен и топката мина високо над вратата. В 15-ата минута Кевин де Бройне пробва удар от средна дистанция, но Тибо Куртоа улови. С неточен удар се отличи Винисиус Жуниор пред другата врата.  

След 20 минути игра стражът на „лос бланкос“ направи добро спасяване при удар от малък ъгъл на Бернардо Силва.


В следващите минути атаките към двете врати продължаваха, но защитниците и на Реал, и на Сити, действаха добре и не допускаха удари към Куртоа и Едерсон.

Две минути преди края на първата част Карим Бензема бе изведен зад защитата и проби в наказателното поле отдясно. Последва удар, който обаче бе неточен, а и бе отсъдена засада. В края на първата част гостите упражниха натиск към Куртоа, но не успяха да стигнат до гол и първата част завърши при нулев резултат.

Секунди след началото на втората част Лука Модрич с дълъг пас изведе Дани Карвахал на дясното крило. Испанецът с едно прати пас успореден на голлинията. На далечната греда Винисиус бе оставен съвсем сам, но от чиста позиция не успя да уцели вратата.


Пет минути след това Габриел Жезус финтира Карвахал и стреля силно с левия крак, но Куртоа внимаваше и спаси. В 52-ата минута Винисиус проби отляво и подаде към центъра. Там Лука Модрич намери топката от ждроп, но защитник на гостите блокира шута. Последва неразбирателство в защитата на "гражданите", но Реал Мадрид не се възползва.  

Както и през първото полувреме, така и през второто играта се водеше основно в центъра на терена, като нито един от двата отбора не успяваше да вземе инициативата в мача и не създаваше чисти положения.

В 73-ата минута Ман Сити хвана своя съперник на контраатака. Бернардо Силва проби през центъра и стигна до дъгата на наказателното поле. Последва подаване вдясно към Рияд Марез. Алжирецът без забавяне стреля силно с левия крак и прати топката в близкия ъгъл на Тибо Крутоа - 1:0.

След този гол хората на карло Анчелоти се хвърлиха в атака, тъй като се нуждаеха от 2 гола, за да докарат срещата до продължения.

В 82-ата минута Карим Бензема смени рязко посоката в наказателното поле и така се освободи от Аймерик Лапорт. Последва удар с левия крак, но Едерсон спаси, а и бе отсъдена засада.

Три минути преди края на редвоното време Джак Грийлиш проби мощно по лявото крило. Английският национал нахлу в наказателното поле, подмина Куртоа и стреля, но Дани Карвахал изчисти топката от голлинията, току пред погледа на връхлитащия Родриго.

В 90-ата минута Карвахал пусна пас към центъра, но Марко Асенсио не стигна до топката.

Секунди по-късно обаче надеждата на Реал Мадрид се върна. Едуардо Камавинга центрира от дълбочина към далечната греда. Там Карим Бензема се разтегна максимално и успя да стигне до топката, подавайки я към Родриго, който безпощадно я прати в мрежата на англичаните - 1:1.

Импулсът в играта на Реал Мадрид бе очеваден и минута след първия гол отново даде резултат. Защитата на Ман Сити забрави Родриго, който с глава засече центриране отдясно на Дани Карвахал и прати топката зад Едерсон, изравнявайки общия резултат в сблъсъка. 


Реал Мадрид започна много по-надъхано продълженията и в 92-ата минута получи право да изпълни дузпа. Едуардо Камавинга направи стахотен пробив през центъра и стигна до подстъпите на наказателното поле на Ман Сити. Французинът подаде към Родриго на дясното крило. Вкаралият два гола бразилец центрира ниско по земята към Карим Бензема. Рубен Диаш се забави и фаулира французина, което накара Даниеле Орсато да посочи бялата точка. От нея Карим Бензема в 95-ата минута бе безпощаден и даде аванс на своя тим в общия сблъсък.  

След този гол "гражданите" тръгнаха в атака в опит да се върнат в мача. Фернандиньо стреля от воле, но неточно.  До края на първото продължение обаче не се стигна до повече голове, като защитата в бяло удържаше добре натиска на гостите. Във втората минута да добавеното време Фил Фодън с глава продължи топката към Фернандиньо, но бразилецът направи нов пропуск, след като Куртоа докосна топката преди тя да стигне до него. 

Второто продължение започна с нов масиран натиск на хората на Пеп Гуардиола. Манчестър окупира половината на Реал Мадрид, но домакините стояха добре в защита и търсеха възможностите си на контраатаки. Хората на Анчелоти накъсваха играта с нарушения и така не даваха шансове на Ман Сити да изгради темпо на атаките си. 

ТАКА РЕАЛ МАДРИД ПОСТИГНА ОБРАТ ЗА ИСТОРИЯТА И Е НА ФИНАЛ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.