Пропускане към основното съдържание

Рома спечели първата Лига на конференциите, Жозе с европейски требъл

Рома спечели първият в историята финал на новосъздадения европейски футболен турнир - Лига на конференциите. На стадион Еър Албания в Тирана тимът на Жозе Моуриньо победи с 1:0 състава на Фейенорд. Единственият гол отбеляза Николо Дзанило в 32-ата минута на срещата.

Типично като за финал, двата тима започнаха по-предпазливо и с опознавателни действия, заради което головите положения липсваха. Нидерландците бяха с превес във владението на топката.

В 17-ата минута Хенрик Мхитарян получи контузия и бе заменен принудително от Серджо Оливейра.

В 29-ата минута футболистите на Фейенорд за първи път опитаха да застрашат противниковата врата, като Луис Синистера получи топката на границата на наказателното поле и шутира, но след рикошет Руи Патрисио улови без проблеми.


Три минути по-късно Рома поведе в резултата. Никола Дзаниоло с левия крак стреля неспасяемо във вратата на Фейенорд.Фейнорд започна активно втората част, след изпълнение на ъглов удар в 47-ата минута Джанлука Манчини можеше да си отбележи зрелищен автогол, като насочки топката в лявата греда на Патрисио. При последвалата добавка протугалецът изичсти в ъглов удар.

В 50-ата минута Тирел Маласия получи на границата на наказателното поле и нанесе тежък удар, който Руи Патрисио спаси по героичен начин, като изби топката в гредата.
През следващите минути темпото значително спадна, като Фейенорд бе малко по-активният тим, но не достигна до положения.

В 73-ата минута след изпълнение на ъглов удар топката достигна до влезлия като резерва Жордан Верету, който нанесе мощен удар по диагонала и след рикошет в Синистера ударът стана много опасен, но Бижлоу успя да спаси.

Девет минути по-късно Луис Синистера проби отляво и нанесе удар, който бе точен, но бе право в средата на вратата и Патрисио улови без проблем.

Рома - Фейенорд 1:0

Голмайстор: Дзаниоло (32) мин.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.