Пропускане към основното съдържание

Серия от протести срещу кабинета Петков

Задават се серия от протести срещу кабинета Петков на 3 и 4 май. Основните демонстрации ще бъдат ЗА и Против даването на оръжие за Украйна. Вотът и решението влизат на извънредно заседание на парламента на 4 май-сряда.
Ден по-рано – във вторник  е предвиден общобългарският поход за мир и неутралитет. В цялата страна са предвидени демонстрации по едно и също време - на 3 май от 18,00 часа.

Инициаторите се обявяват против изпращането на военна помощ за Украйна и готвят протести и на  4 май в 15 часа пред НС, както и в редица градове. „При несъобразяване на депутатите с народната воля, мероприятието на момента преминава в Поход за премахване на настоящата власт и предизвикване на предсрочни парламентарни избори”, пишат на страницата си във Фейсбук организаторите на мероприятието.

В сряда по време на решението на депутатите пространстството пред НС ще събере и привържаници на идеята за даване на военна помощ.

В 16 часа ще се проведе протест под наслов „Военна помощ за Украйна СЕГА”. Недолството, организирано от Цецка Бачкова от ДСБ и адвокат Петър Славов, цели да покаже, че българският народ подкрепя украинския.

„Нашата страна е една от едва двете държави в Европа, които все още не са изпратили официално военна помощ към Украйна! Настояваме това да се промени и искаме България незабавно да изпрати необходимата на Киев военна помощ в битката им срещу руската агресия. Защото в момента Украйна се бие за цяла Европа, включително и за България. Помагайки на Украйна, помагаме на собствената си национална сигурност!”, пишат в страницата си във Фейсбук организаторите.

От 18 часа на 4 май се организира „опаковане на МОЧА” – „заедно да скрием позорното и натрапчиво присъствие на пропагандния монумент на окупационната червена армия”, са написали от инициативният комитет, който организира проявата.

„Тази сряда започваме със скулптурните композиции в североизточния край на монументалната площадка. Фигурите ще останат покрити със знамена в продължение на следващите няколко денонощия”.

Също в сряда – 4 май ВМРО се вдига на серия протести в защита на българския национален интерес в Северна Македония. Демонстрацията е от 11 до 19 часа на площада пред Министерски съвет в центъра на София, а денят не е избран случайно.

„Именно на тази дата се навършват 119 години от смъртта на един от най-големите защитници на българската кауза в Македония - Георги Николов Делчев”, пишат войводите.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.

РАЗКРИТИЕ: Столична община тайно е подменила жълтите павета

От Столична община тайно са подменили традиционните жълти павета, като вече са поставени бетонни само оцветени в златист цвят, научи BGPravda. Така е премахната културна ценност за цяла София.