Пропускане към основното съдържание

НЕВЕРОЯТНА ДРАМА: ЦСКА е на финал след дузпи срещу Славия

ЦСКА е финалист в Купата на България след като победи с дузпи Славия в мач-реванш от 1/2-финалите. "Армейците" пропиляха аванса си от 2:0 след първата среща и всичко трябваше да се реши с наказателни удари, а там Димитър Евтимов беше над всички и с две спасявания донесе успеха на "червените" със 7:6.

Още в третата минута домакините можеха да поведат в резултата, след като Жорди Кайседо засече центриране на Федерико Варела от свободен удар. Светослав Вуцов обаче се намеси решително и опази вратата си от ранно попадение.

Пет минути по-късно обаче Тони Тасев изненада "червената" отбрана и отбеляза гол, намалявайки пасива на своя тим в общия резултат. Гостите матираха "червената" отбрана с отличен пас отляво към Радослав Кирилов, който върна към Тони Тасев, за когото остана само да чукне топката в опразнената врата. В 12-ата минута Иван Минчев отбеляза второ попадение за "белите" и върна интригата в полуфинала. След постепенна атака на гостите топката попадна в краката на Иван Минчев, който с удар от далечна дистанция прехвърли Евтимов и вкара феноменално попадение.

 Домакините отвърнаха моментално с мощна атака, завършила със спорен казус. Жорди Кайседо засече центриране с глава и стреля към вратата на Вуцов, който не успя да се намеси по най-добрия начин, въпреки че извади кълбото. Положението бе прегледано с помощта на ВАР, след което съдията Волен Чинков прецени, че топката не е преминала голлинията с целия си обем и за нещастие на "червения" щаб, попадение не бе регистрирано. След половин час игра Йон Бакеро фаулира Мазику и подари на противника пряк свободен удар от добра позиция. Зад топката застана Варела, който обаче разочарова изключително много с изстрела си, който прелетя високо над вратата.

В края на първата част страстите се нажежиха и след словесен спор с главния съдия Волен Чинков наставникът на гостите - Златомир Загорчич, както и резервният вратар Георги Петков получиха жълти картони за острата си реакция. Алън Пардю пък направи ранна промяна в състава си, заменайки Федерико Варела с Греъм Кери. В края на полувремето Иван Минчев можеше да изненада Димитър Евтимов от ъглов удар, но вратарят отрази и не допусна нов гол във вратата си. ЦСКА отвърна с добра атака, в която Жорди Кайседо бе изведен по невероятен начин от Маурисио Гарсес, но стражът на гостите скъси ъгъла, а нападателят на "червените" стреля неточно.

В началните минути на второто полувреме ЦСКА упражни натиск, като в 50-ата минута удар на Тибо Вион бе блокиран. Минути по-късно една от факлите на феновете на домакините бе хвърлена на терена и се наложи намеса на служител на пожарната, който да махне факлата.

В 65-ата минута топката стигна до Кирилов на лявото крило, но ударът на десетката на "белите" бе блокиран от защитник в червено.

Минута по-късно Димитър Евтимов излезе много неразчетено на около 20 метра от наказателното си поле. Стражът на „армейците“ игра с топката, но тя стигна до Йон Бакеро. Нападателят на Славия веднага стреля, но топката мина покрай опразнената врата на ЦСКА.

Хората на Златомир Загорчич направиха нова опасна атака в 73-ата минута, когато Кирилов влезе от левия фланг към центъра на терена и стреля, но топката мина покрай вратата на Евтимов.

Три минути по-късно Кристиан Добрев също стреля неточно.

По-активните минути за Славия продължиха и в 77-ата минута Евтимов трябваше да спасява силен удар на Добрев.

В последните 10 минути тимът на Алън Пардю опита да упражни финален натиск в търсене на гол, но защитата на Славия се справяше добре.

В 90-ата минута Кери центрира много добре от ъглов удар. Мено Кох игра с глава с топката, насочвайки я към вратарското поле на Славия. Там Карло Мухар също игра с глава, но от 2-3 метра прати кълбото над напречната греда.

Така срещата влезе в допълнителни 30 минути. Първата опасност в продължението бе за ЦСКА, като в 93-ата минута Емил Виячки трябваше да проявява хладнокръвие, след като бе притиснат от Яник Вилдсхут, но бранителят на гостите се справи.

В 99-ата Христо Попадийн получи разтежение и се наложи на терена да влиза носилка, за да го изнесат и бранителят бе заменен. Три минути по-късно Кирилов проби по левия фланг и стреля с десния крак, но защитник на домакините блокира удара му.  В добавеното време на първото продължение Вион стреля с глава след центриране на Кери от пряк свободен удар, но бе отсъдено и нарушение на десния бек на „червените".

В 106-ата минута домакините имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Емил Виячки в наказателното поле, но реферът Волен Чинков запази мълчание.

Пет минути по-късно Кери не успя да засече подаване по земя на Йоан Баи, а след това Вуцов спаси и удар на Вилдсхут. Атаките на ЦСКА продължиха и в 115-ата минута Кайседо бе на сантиметри от това да засече центриране на Баи от дясното крило. В последните минути на второто продължение на мача двата отбора започнаха да играят повече на сигурно, внимавайки да не допуснат гол.

Секунди преди края на мача Вуцов и Баи влезоха в съприкосновение при спор за висока топка. И двамата футболисти паднаха на земята и се наложи лекарските щабове на двата отбора да влизат на терена. Вуцов се изправи на крака, но Баи лежеше на земята и на терена влезе линейка, която трябваше да откара френското крило на ЦСКА.   

В суматохата дори се стигна до разправия между щабовете на двата отбора, като Густаво Бусато получи жълт картон.

Така всичко остана да се реши чрез дузпи, а ето и как преминаха те:

Греъм Кери (ЦСКА) - вкарва

Георги Вълчев (Славия) - вкарва

Карло Мухар (ЦСКА) - вкарва

Димитър Стоянов (Славия) - вкарва  

Амос Юга (ЦСКА) - вкарва

Людовик Соарес (Славия) - вкарва

Томас Лам (ЦСКА) - вкарва

Мартин Петков (Славия) - вкарва

Жорди Кайседо (ЦСКА) - вкарва

Венцислав Керчев (Славия) - вкарва

ЦСКА - Славия 0:2
0:1 Тони Тасев 9
0:2 Иван Минчев 12

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

ЦСКА: 25. Димитър Евтимов, 15. Тибо Вион, 29. Томас Лам, 4. Мено Кох (к), 24. Карло Мухар, 18. Брадли Мазику, 21. Амос Юга, 10. Георги Йомов, 5. Федерико Варела, 27. Маурисио Гарсез, 9. Жорди Кайседо

СЛАВИЯ: 21. Светослав  Вуцов, 83. Христо Попадийн, 23. Емил Виячки, 29. Гьоко Зайков, 4. Людовик Соарес, 73. Иван Минчев, 77. Георги Вълчев, 7. Йон Бакеро, 10. Радослав Кирилов (к), 88. Тони Тасев, 9. Мартин Петков

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.