Невероятен Бензема наниза три гола на Челси (ВИДЕО)

Реал (Мадрид) победи безпроблемно Челси с 3:1 в първи 1/4-финален двубой от Шампионска лига, игран на стадион "Стамфорд Бридж".

Карим Бензема (21', 24') поведе "белия балет" към успеха с два бързи гола още в началото на срещата. В края на първото полувреме все пак Кай Хаверц (40') успя да върне лондончани в мача. В началото на втората част обаче Бензема (46') нанесе своя трети удар, оформяйки крайния резултат.

Мачът започна на изключително високи обороти, като в 5-ата минута Кай Хаверц излезе на стрелкова позиция. Германският национал успя да си освободи място от Дейвид Алаба и стреля с левия крак, но топката мина над вратата.

В първите минути домакините опитаха да обсадят вратата на Тибо Куртоа, а гостите разчитаха на контраатаки. В 10-ата минута "кралския клуб" стартира светкавична контраатака, при която Федерико Валверде се озова току пред наказателното поле на Челси. Последва пас наляво към Винисиус, който стреля, но топката рикошира зловещо в напречната греда на Едуар Менди.

В 14-ата минута домакинските привърженици имаха претенции, че Едер Милитао трябва да бъде изгонен заради нарушение срещу Хаверц, когато е последен в защитата. Клеман Тюрпен прецени, че бразилецът не е последен в защитата на "лос меренгес" и му показа само жълт картон. При прекия свободен удар Куртоа направи добро спасяване след удар на Рийс Джеймс.

Седем минути по-късно Реал Мадрид направи страхотна атака. Карим Бензема напредна в половината на Челси и подаде на Винисиус на дясното крило. Младият бразилец центрира прекрасно извън рамките на вратарското поле. Там бе Бензема, който с мощен изстрел с глава от десетина метра прати топката в мрежата на Менди - 1:0 за Реал Мадрид след комбинация на обичайните заподозрени в лагера на Карло Анчелоти.


Този гол стъписа Челси и три минути след първия, падна и втори гол. Този път Лука Модрич центрира меко току пред Менди. Там отново бе Бензема, който се пребори с централните бранители на лондончани с отново с глава вкара втория си гол в мача.

В 27-ата минута домакините имаха претенции за дузпа за нарушение на Каземиро срещу Кай Хаверц, но съдията посочи, че няма фал и потвърди решението си след преразглеждане на ситуацията с ВАР.

Въпреки многобройните нападения на Челси, контрите на гостите бяха много по-опасни и в 33-ата минута Андреас Кристенсен изби топката поку пред голлинията след опасно подаване на Федерико Валверде.

В 38-ата минута защитата на Реал остави Тиаго Силва съвсем сам след центриране от корнер и бразилецът стреля с глава, но неточно.

При следващата атака на домакините обаче вече нищо не можа да спре пътя на топката към вратата на Куртоа. След многоходова комбинация Рийс Джеймс върна топката от дясното крило към центъра. Там Жоржиньо бе съвсем сам и центрира меко във вратарското поле към връхлитащия Кай Хаверц. Дани Карвахал опита да пресече центрирането, но не успя и германецът се разписа с глава за 1:2.  

В 42-ата минута Бензема пропусна да реализира хеттрик, след като Жоржиньо сгафи сериозно и му даде топката в наказателното поле и французинът прати топката покрай дясната греда на Менди.

Второто полувреме стовари студен душ върху Томас Тухел и феновете на Челси. Секунди след началото на полувремето Едуар Менди направи нелепа грешка при върната към него топка. Сенегалецът опита да подаде към Рюдигер, но пасът му бе много слаб и бе пресеен от Бензема, който от границата на наказателното поле прати топката в опразнената врата, вкарвайки своя трети гол в мача. 


В 50-ата минута Аспиликуета стреля брилнтно от 20-ина метра, но Куртоа направи великолепно спасяване и изби топката в ъглов удар. В следващите минути хората на Томас Тухел тръгнаха масирано в нападение в търсене на намаляване на пасива.  

В 69-ата минута влезлият като резерва Ромелу Лукаку стреля опасно с глава след центриране на Сесар Аспиликуета, но топката мина покрай лявата греда на Куртоа. Минута по-късно удар на Мейсън Маунт мина над вратата на "кралския клуб", но атаките на "сините" ставаха все повече и все по-опасни.

Шест минути преда края на редовното време Джеймс бе забравен от защитата на Реал Мадрид и стреля опасно, но Куртоа внмаваше и спаси вратата си.

Реваншът на "Сантиаго Бернбаеу" е във вторник (12 април).

Няма коментари:

Публикуване на коментар