Пропускане към основното съдържание

"Синята" лавина помете Лудогорец и Левски е на финал за Купата

Левски се класира на финал за Купата на България, след като победи с 1:0 Лудогорец на препълнения до краен предел стадион "Георги Аспарухов".

Единственият гол вкара Уелтън още в 3-ата минута и така с общ резултат 4:2 "сините" се класираха напред, където на 11 май ще срещнат вечния съперник ЦСКА. Това ще е първи директен мач за трофея между двата отбора от 2005 г., когато Левски спечели с 2:1.

Тази вечер хората на Станимир Стоилов пропуснаха и да разгромят Лудогорец, особено през първото полувреме. Тогава Симон Слуга направи няколко отлични спасявания, а Билал Бари на два пъти пъти не успя да вкара от удобни позиции.

Разградчани имаха един по-сериозен шанс за гол, но Пламен Андреев спря Кирил Десподов, който беше изведен сам срещу него. Иначе през всички 90 минути феновете на "Герена" не спряха да пеят и създадоха неповторима атмосфера, каквато много рядко виждаме по нашите стадиони.


Левски поведе с 1:0 на Лудогорец с гол на Уелтън още в 3-тата минута. Бразилецът бе изведен по левия фланг, задмина Жан Карничник и сам срещу вратаря Симон Слуга не сбърка. Това начало шокира разгрдчани, които едва не инкасираха втори гол малко по-късно, отново чрез Уелтън. Но този път Слуга свърши своята работа и с блестяща намеса остави разградчани в мача.

След 13 минути Лудогорец имаше претенции за дузпа, когато остро центрирана топка от Кирил Десподов остави съмнения за игра с ръка на Сонко Сундберг. Драгомир Драганов се допита до ВАР за спорната ситуация, при която се оказа, че националът на Гамбия е действал според правилата. В 20-ата минута далечен удар на Десподов се отби в Хосе Кордоба.


В средата на полувремето Георги Миланов с перфектен пас намери Билал Бари на чиста позиция, но той се замота и не успя да стреля. в 27-ата минута Филип Кръстев навърза защитата на гостите и излезе сам срещу вратаря, но Слуга с чудесна намеса спаси. Левски вече можеше спокойно да води с 3:0, но Лудогорец оцелява. Далечен шут на Каули не затруднява Пламен Андреев. После и Уелтън пробва удар от дистанция, но в ръцете на Слуга.

В 35-ата минута Бернард Текпетей се завъртя няколко пъти и си откри пространство за шут, но над вратата. В 40-ата минута Миланов пусна пас пред голлинията, но Бари не успя да засече, защото беше добре блокиран от Оливие Вердон. В добавеното време на първата част Лудогорец най-накрая създаде опаност, след като Десподов беше изведен сам срещу Пламен Андреев, но той спаси.

На почивката треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа направи една промяна по състава си, включвайки в игра Рик Джонатан на мястото на централния защитник Игор Пластун. Именно бразилецът създаде първата опасност през второто полувреме. Крилото проби отляво и центрира остро, след което Пламен Андреев с една ръка изби.\


В 54-ата минута Хосе Кордоба докосна с ръка гърдите Рик на границата на наказателното поле. Бразилецът се строполи и се хвана за лицето. Главният съдия отсъди фаул за разградчани и показа жълт картон на панамеца, а след бурната реакция на крилото и той бе декориран в жълто. Кирил Десподов застана зад топката. Нападателят добре насочи топката над стената, но кълбото премина покрай левия страничен стълб.

Минута по-късно Филип Кръстев изведе Георги Миланов в наказателното поле. Халфът отлично се пребори с Жан Карничник и подаде успоредно на голлинията към Билал Бари, но мароканецът не успя да стреля от отлична позиция. В 70-ата минута нов далечен удар на Текпетей попадна в ръцете на Андреев. Осем минути по-късно вратарят на сините отново улови далечен удар на ганаеца.

В 85-ата минута Спас Делев стреля от фаул, но и той, както Кирил Десподов, стреля покрай левия страничен стълб. До края не падна гол и Левски спечели с 1:0.

ЛЕВСКИ – ЛУДОГОРЕЦ 1:0 (4:2 общ резултат)

1:0 Уелтън (3) мин.

ЛЕВСКИ: Пламен Андреев (к), Келиан ван дер Каап, Цунами, Георги Миланов, Андриан Краев, Уелтън, Билал Бари, Сонко Сундберг, Филип Кръстев, Хосе Кордоба, Драган Михайлович

ЛУДОГОРЕЦ: Симон Слуга, Антон Недялков (к), Алекс Сантана, Клод Гонсалвеш, Кирил Десподов, Пиерос Сотириу, Жан Карничник, Оливие Жак Ем Вердон, Игор Пластун, Бернард Текпетей, Каули Соуса.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.