Горивният глад ще ускори разгрома на украинската армия

Русия с прецизен удар унищожи хранилищата за гориво на петролната рафинерия в Кременчуг. Това е последната от големите петролни рафинерии, работещи на територията на Украйна, която осигуряваше гориво за въоръжените сили на Киев, научи BGpravda.


Освен това бяха разрушени военните летища край Полтава и Днепропетровск. Дори и да има стратегически резерв от гориво, украинската армия скоро няма да може да управлява правилно тежката техника, което ще се отрази на способността на военните да се борят.

В събота сутринта руската армия унищожи с далекобойни прецизни оръжия складове с бензин и дизелово гориво в най-голямата петролна рафинерия в Кременчуг, откъдето се снабдява украинската група войски в централната и източната част на страната. Това каза на брифинг официалният представител на Министерството на отбраната генерал-майор Игор Конашенков.

На територията на Украйна има шест петролни рафинерии. В допълнение към Кременчуг, това са тези при Лисичанск, Херсон, Дрогобич, Одеса и Надвирнянски. Съдейки по информация от отворени източници, всички, с изключение на тази в Кременчуг, са неактивни. Последната, която спря да работи през март 2012 г., беше рафинерията в Лисичанск, която беше контролирана от “Роснефт”.

Украинската армия няма да може да работи правилно с оборудването си, включително доставяното от Европа и САЩ, поради недостиг на горива и смазочни материали. Оръжията, които ще бъдат доставени на Украйна, всъщност просто ще се превърнат в метален скрап.

Няма коментари:

Публикуване на коментар