Пропускане към основното съдържание

Лудогорец унижи ЦСКА, рекордна победа в дербито (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец постигна най-изразителната си победа над ЦСКА, след като разгроми у дома „червените“ с 5:0 в мач от втория плейофен кръг на първата шестица в efbet Лига.

Историческият успех на „зелените“ в Разград дойде след 2 попадения на българския национал Доминик Янков и дебютен гол на новия нападател Игор Тиаго.

По веднъж за осигурилите си предсрочно 11-а поредна титла домакини се разписаха още Бърнард Текпетей и друго зимно попълнение - Матиас Тисера.

Обявеният преди дни за нов постоянен треньор на ЦСКА британец Алън Пардю пък ще трябва бързо да вдигне възпитаниците си, защото след 10-ина дни предстои финал за Купата с Левски.

Наставникът на „армейците“ имаше куп кадрови проблеми преди сблъсъка, защото от сметките му отпаднаха Юрген Матей, Федерико Варела, Бисмарк Чарлс, Ахмед Ахмедов, Иван Турицов, Жеферсон, Амос Юга, Тибо Вион и Греъм Гери.

Той реши да промени схемата на игра и заложи на такава с трима централни защитници, но това определено обърка футболистите, защото те бяха комични в отбрана и след техни грешки Лудогорец вкара двата си гола преди почивката.

Двубоят в Разград започна равностойно, но скоро след това домакините овладяха инициативата и в 9-ата минута Доминик Янков бе оставен абсолютно непокрит на добра позиция. 21-годишният талант стреля силно, но вратарят на гостите Димитър Евтимов спаси.


Малко по-късно обаче юношата на Лудогорец и Съндърланд откри резултата. Това стана след колективна грешка на „червените“ в 15-ата минута.

Тогава Спас Делев открадна топката след грешен пас и я подаде към Матиас Тисера. Последният беше спрян от Мено Кох, но дебнещият Янков се ориентира най-добре в пеналта и отблизо нямаше как да сгреши – 1:0.

Не след дълго отново Янков показа класа, справи се с двама съперници и намери Бърнард Текпетей, но той заложи на силата при удара си и сгреши. После Евтимов трябваше да спасява изстрел на Матиас Тисера, ала в 30-ата минута стражът на ЦСКА бе матиран за втори път.

И пак след грешка на защитниците пред него. От нея се възползва Матиас Тисера, който направи резултата 2:0 след асистенция на Текпетей.

В края на първото полувреме пък „армейците“ позволиха на нисичкия Спас Делев да отправи опасен удар с глава, профучал на сантиметри от гредата.

Така Лудогорец взе комфортен аванс до почивката, което накара Пардю да промени формацията на ЦСКА и да върне схемата с четирима в защита с двойна смяна.

Това обаче не доведе до нищо добро, защото скоро след подновяването на играта Лудогорец отбеляза трети гол.

В негов автор се превърна Бърнард Текпетей, който се разписа след поредна грешка в „червената“ отбрана и оформи класиката в 51-ата минута.


Само 5 по-късно Лудогорец удари отново и то пак чрез Доминик Янков, който с лекота преодоля двама бранители в червено преди да прати топката неспасяемо в далечния ъгъл, за да се разпише за втори път в мача – 4:0.

Малко след изтичането на първия игрови час пък дебют за домакините направи Игор Тиаго, който се разписа с първото си докосване до топката.

Пристигналият миналия месец от Крузейро нападател се нуждаеше от едва 10-ина секунди, за да ознаменува с гол първия си мач със зеления екип.
20-годишният бразилец засече отблизо опит за удар на Текпетей след корнер и направи резултата 5:0.


Гостите нанесоха първия си точен удар чак в 68-ата минута, когато резервата им Яник-Сони Вилдсхут тества рефлекса на Серджио Падт, но последният внимаваше.

Десет минути преди края разгромът можеше да стане още по-сериозен, но Евтимов спаси удар на Доминик Янков, а малко по-късно опасен изстрел от дистанция профуча на сантиметри от вратата на ЦСКА.

В крайна сметка Лудогорец спечели с 5:0 и записа рекордна победа в дербито с "червените".

Лудогорец – ЦСКА 5:0

1:0 Доминик Янков (15) мин.

2:0 Матиас Тисера (30) мин.

3:0 Бърнард Текпетей (51) мин.

4:0 Доминик Янков (56) мин.

5:0 Игор Тиаго (63) мин.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.