Пропускане към основното съдържание

Аталанта надви Леверкузен, но интригата остава след трилър в Бергамо

Аталанта победи Байер (Леверкузен) с 3:2 в първия двубой между двата тима от 1/8-финалите в Лига Европа. Двата тима направиха страхотен мач на стадион "Гевис" в Бергамо, но домакините могат повече да съжаляват, че не взеха по-комфортна преднина. Руслан Малиновски (23) и Луис Муриел (25 и 49) бяха точни за италианците, а Чарлс Арангис (11) и Муса Диаби (63) вкараха за германския тим.

Байер започна много по-добре мача и заслужено поведе в резултата. В 11-ата минута след многоходова комбинация Флориан Виртц подаде за Арангис, който с прецизен удар насочи топката във вратата за 0:1.

Аталанта обаче успя да се окопити в средата на първата част и направи светкавичен обрат в рамките на две минути. В 23-ата минута Малиновски направи двойно подаване с Муриел и излезе на стрелкова позиция, след което хладнокръвно реализира за 1:1. След това в 25-ата минута двамата си размениха ролите, като този път Малиновски изведе Муриел, а колумбиецът с диагонален шут по земя вкара за 2:1.

В 49-ата минута домакините вкараха и трети гол. Муриел получи на границата на наказателното поле, обърна се и стреля във вратата за 3:1.

След това колумбийският нападател пропусна още една страхотна възможност, като негов удар отблизо бе спасен по невероятен начин от вратаря Храдецки.

Байер обаче успя да стигне до втори гол в 63-ата минута. Диаби овладя една топка пред наказателното поле, финтира и с диагонален шут по земя вкара за крайното 3:2.

Така Аталанта взе леко предимство в сблъсъка, но този резултат оставя реванша отворен и Байер има всички шансове да опита да направи обрат на свой терен.


 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.