Пропускане към основното съдържание

Велик обрат на Бензема и Реал Мадрид срещу ПСЖ

Реал Мадрид направи монументален обрат от 0:1 срещу Пари Сен Жермен, за да победи с 3:1 на „Сантиаго Бернабеу“ в осминафиналния мач реванш от Шампионска лига. Карим Бензема направи феноменален хеттрик за успеха на „кралете“. По този начин испанският гранд се класира за четвъртфиналите на турнира с общ резултат 3:2 от двата мача.

Пари Сен Жермен организира бърза атака в 8-ата минута. Лионел Меси отне топката от Карим Бензема пред наказателното поле на френския отбор. След това аржентинецът подаде на Неймар, който продължи към Килиан Мбапе, а той навлезе в наказателното поле на Реал Мадрид и стреля, но Тибо Куртоа спаси. 

Килиан Мбапе направи много сериозен пропуск в 13-ата минута. Той получи отлична възможност, след като бе оставен непокрит. 23-годишният футболист бе сам в наказателното поле на Реал Мадрид срещу Тибо Куртоа, но белгийският вратар успя да отрази удара му. 


Пари Сен Жермен организира добра атака в 22-ата минута, която бе завършена с удар на Неймар от границата на наказателното поле на Реал Мадрид, след което Тибо Куртоа спаси без особени проблеми.

Джанлуиджи Донарума направи страхотно спасяване в 24-ата минута. Карим Бензема отправи много опасен удар, но италианският вратар успя да отклони топката, която премина на милиметри встрани от левия му стълб.

ПСЖ пропусна нова добра възможност в 31-ата минута. Неймар и Лионел Меси комбинираха добре, след което аржентинецът излезе сам срещу Тибо Куртоа, но ъгълът пред него беше минимален. Меси чукна топката покрай белгийския вратар, но нямаше негов съотборник, който да я засече в опразнената врата.   

ПСЖ вкара гол в 34-ата минута, който правилно не бе зачетен заради засада. Нуно Мендеш получи топката, след което навлезе в наказателното поле на Реал и подаде към Килиан Мбапе, който с много силен удар вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Тибо Куртоа. Ситуацията бе разгледана с ВАР и бе установено, че Мендеш е в положение на засада при подаването към него. 


Реал Мадрид създаде напрежение в наказателното поле на ПСЖ в 35-ата минута. Валверде центрира към Карим Бензема, който стреля с глава, но Джанлуиджи Донарума спаси. Две минути по-късно Тони Кроос центрира в наказателното поле на ПСЖ, където Карим Бензема бе изпуснат и стреля с глава, но в аут.

Пари Сен Жермен поведе в резултата в 39-ата минута. Дани Карвахал загуби топката в половината на ПСЖ. Неймар пусна пас към Килиан Мбапе, който напредна, стигна до наказателното поле на Реал Мадрид и с много премерен и силен удар вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Карим Бензема.

Килиан Мбапе вкара нов гол в 54-ата минута, но попадението правилно не бе зачетено заради засада. Неймар пусна извеждащ пас към Мбапе, който след това финтира Тибо Куртоа и вкара топката в опразнената врата. При паса на Неймар обаче Мбапе е в положение на засада и след намесата на ВАР голът не бе зачетен.

Минута по-късно Винисиус Жуниор отправи удар, но слаб и право в ръцете на Донарума.

Лионел Меси пусна пас зад гърба на Едер Милитао в 56-ата минута. Мбапе успя да се справи с бразилеца, но ударът му бе блокиран от Дейвид Алаба.

Реал Мадрид успя да изравни резултата в 61-ата минута, след като "кралете" се възползваха от много груба грешка на Джанлуиджи Донарума. Топката бе върната към италианския вратар, който се забави твърде много и бе пресиран от Карим Бензема. Донарума сбърка при изритването на топката и я подари на Винисиус, който подаде на Карим Бензема, а той не пропусна да вкара под плонжа на плонжиралия Донарума.

Родриго центрира в наказателното поле на ПСЖ в 64-ата минута, след което Карим Бензема стреля с глава, но встрани от левия стълб на вратата на Донарума.

Реал Мадрид направи шокиращ пропуск в 73-ата минута. Карим Бензема се опита да изпрати топката в наказателното поле на ПСЖ, след това Нуно Мендеш не действа концентрирано и вместо да изчисти я прати в краката на Винисиус Жуниор, който бе сам срещу Донарума, но стреля над напречната греда, много неточно в аут.

Минута по-късно футболистите на ПСЖ действаха отново с много голямо самочувствие пред своята врата, което можеше да им струва скъпо. Топката бе загубена от парижани, но "кралете" не се възползваха от открилата им се възможност.


Реал Мадрид осъществи пълен обрат в срещата в 76-ата минута. Лука Модрич отне една топка, след което напредна и пусна пас към Винисиус. След това топката се върна в Модрич, който със страхотен пас изведе Карим Бензема зад отбраната на ПСЖ, а нападателят на "кралете" с много мощен удар вкара топката във вратата на Донарума.

Две минути по-късно Реал Мадрид вкара трети гол, а Карим Бензема оформи своя хеттрик в срещата. Идриса Гей загуби топката, след като парижани започнаха от центъра. Винисиус напредна и навлезе в наказателното поле на ПСЖ, но бе спрян от Данило, а Маркиньос изби топката, Кимпембе закъсня с реакцията, а това позволи на Карим Бензема, който веднага стреля и вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на безпомощния Донарума.   

Винисиус навлезе в наказателното поле на ПСЖ в 84-ата минута и стреля, но ударът му бе блокиран от Маркиньос. Пет минути по-късно Лука Модрич стреля от границата на наказателното поле на ПСЖ, но встрани от десния стълб на вратата на Донарума.

В първата минута от добавеното време на срещата Лионел Меси стреля от фал, но топката премина над напречната греда и излезе в аут.

По този начин Реал Мадрид изхвърли Пари Сен Жермен от Шампионска лига и се класира за четвъртфиналите на турнира.

Реал Мадрид – Пари Сен Жермен 3:1 (0:1 в първия мач)

0:1 Килиан Мбапе 39'

1:1 Карим Бензема 61'

2:1 Карим Бензема 76'

3:1 Карим Бензема 78'

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

ГАДНО: Хлебарки налазиха Фитнес Pulse (СНИМКИ)

Крайно занемарена е хигиената във веригата от фитнеси Pulse.