Пропускане към основното съдържание

Отлично представяне на женския ни отбор в турнира за Световната купа на сабя

Отлично представяне на женския отбор на България в турнира за Световната купа на сабя в Истанбул! Олга Храмова, Йоана Илиева, Ема Нейкова, Теодора Вутова, ръководени от националния треньор Ивайло Воденов, се класираха на осмо място и доказаха, че вече са част от световния женски елит. В последните четири турнира за Световната купа те играха впечатляващо.
В средата на януари сабльорките ни заеха шесто място в Грузия, а в края на януари записаха най-доброто си класиране в женската фехтовка – 4 място на Световната купа в Пловдив. В началото на март българките завършиха 11-ти в Атина, и с играта си са все по-близо до голямата цел – участие на български тим на олимпийски игри. 

В Истанбул българките влязоха в топ 8 в конкуренцията на 21 отбора, като оставиха след себе си силни фехтовални нации като САЩ, Великобритания, Полша и Китай. В първия си двубой за влизане сред най-добрите 16 сабльорките ни се наложиха над Тайланд с 45:32. Йоана Илиева поведе в самото начало на срещата, а съотборничките й не изпуснаха лидерството до края. В следващия дуел фехтовачките ни излязоха срещу силния отбор на САЩ, победиха с 45:37 и си гарантираха място в топ 8. 

Тук с играта си впечатли Емма Нейкова, която в първото си излизане на пътеката записа срещу Хонър Джонсън 8:2 туша и обърна резултата от 7:10 до 15:12 в полза на България. До края на срещата българките задържаха аванса си и елиминираха американките. В двубоя за място на полуфиналите нашите отстъпиха на Южна Корея с 32:45. 

В срещата за разпределение на местата от 5 до 9 сабльорките ни загубиха от Азербайджан с 33:45. В двубоя за 7-8 място тимът ни отстъпи пред Франция, след като водеше с 25:24, но съперничките надделяха с 45:33.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.