Пропускане към основното съдържание

Барса загря за „Ел Класико“ с обрат в Турция

Барселона се класира за четвъртфиналите на турнира Лига Европа след обрат до 2:1 над Галатасарай в Турция. Три дни преди големия сблъсък с Реал (Мадрид) момчетата на Шави Ернандес спечелиха с голове на Педри и Пиер-Емерик Обамеянг, но загубиха защитника Сержиньо Дест, който се контузи.

Капитанът на домакините Маркао пък откри резултата в срещата, а тя бе прекъснат 5 минути преди края на редовното време, когато публиката започна да замеря Жорди Алба.

Той се опитваше да изпълни трети пореден тъч, докато към него полетяха предмети и бутилки.

Самият Алба изпусна нервите си и изрита топката към трибуните, като се стигна до неприятни сцени на терена, приключили с жълт картон за испанския национал, но без по-сериозни ексцесии.

Стадионът в Истанбул, с капацитет от над 52 000 места, бе пълен с фенове и те създадоха познатата враждебна за гостуващия отбор обстановка.

Това сякаш повлия на вратаря Марк-Андре тер Стеген и още в началото той за малко да загуби топката в наказателното си поле, където бе пресиран от футболист на домакините.

Не след дълго те получиха отличен шанс да открият резултата. В 6-ата минута Бафетимби Гомис бе изведен зад гърба на защитата и остана сам срещу вратаря, след което финтира един от преследващите го бранители - Ерик Гарсия, но после вторият Жорди Алба блокира удара му.

Отговорът на Барса дойде само 4 минути по-късно, когато Френки де Йонг получи отличен пас и също остана очи в очи със стража на гостите, ала стреля покрай гредата.

В 13-ата минута Райън Бабел получи отдясно и стреля по диагонала, но вратарят на гостите спаси безпроблемно.

След това гостите се съвзеха и овладяха инициативата, но защитата на Галатасарай не позволи да се стигне до нова голова опасност.

В 28-ата минута пък турският гранд откри резултата след един корнер.

Капитанът Маркао засече с глава и не остави шансове на вратаря, за да хвърли в екстаз феновете по трибуните – 1:0.

Барса обаче изравни по-малко от 10 минути след това. В 37-ата Феран Торес подаде технично към Педри в наказателното поле.

След това 19-годишният талант на каталуцните се справи с двама защитници и прати топката по земя във вратата - 1:1.

В единствената минута на добавеното време за първата част пък обратът можеше да стане факт.

Адама Траоре намери с меко центриране Пиер-Емерик Обамеянг и той засече с глава, но топката падна върху гредата, за да дойде почивката при равенство в резултата.

На полувремето Шави замени Адама Траоре с Усман Дембеле, а скоро след подновяването на играта гостите поведоха.

В 48-ата минута испанският вратар на домакините Иняки Пеня направи две последователни спасявания, но след това Де Йонг подаде успоредно на голлинията за Обамеянг и той отблизо нямаше как да сгреши – 2:1.

Не след дълго обаче дойде и лоша новина за Барса, защото крайният бранител Сержиньо Дест се контузи, така че трябваше да бъде заменен и най-вероятно ще пропусне „Ел Класико“.

След това действията на терена се пренесоха предимно в средата на терена и головите положения почти липсваха до 79-ата минута. Тогава турският талант Керем Актюркоглу се измъкна зад гърба на защитата, но вместо да стреля реши да подава и сгреши.

Малко преди края се стигна до прекъсването на срещата заради споменатия в началото инцидент с Жорди Алба.

В 6-минутното добавено време пък попадения не паднаха, макар че Феран Торес удари греда, а така Барса се класира за четвъртфиналите на Лига Европа с общ резултат 2:1.

Жребият за следващата фаза е в петък от 14:00 часа.

Стартови състави:

Галатасарай: 26. Иняки Пеня, 4. Тайлан Анталайлъ, 6. Патрик ван Аанхолт, 7. Керем Актюроолу, 8. Райън Бабел, 93. Саша Боей, 25. Виктор Нелсон, 45. Маркао, 22. Беркан Кутлу, 33. Александру Чикалдау, 18. Бафетимби Гомис;

Барселона: 1. Марк-Андре тер Стеген, 2. Сержиньо Дест, 3. Жерар Пике, 24. Ерик Гарсия, 18. Жорди Алба, 5. Серхио Бускетс - к, 16. Педри, 21. Френки де Йонг, 19. Феран Торес,  11. Адама Траоре, 25. Пиер Емерик Обамеянг;

Галатасарай - Барселона 1:2 (общ резултат 1:2)

1:0 Маркао (28) мин.
1:1 Педри (37) мин.
1:2 Обамеянг (49) мин.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.