Пропускане към основното съдържание

Алберт Попов с историческо класиране за България в ските

Алберт Попов се класира на престижното 17-о място гигантския слалом на Зимните Олимпийски игри в Пекин. Той изненада самия себе си, тъй като този сезон почти не е тренирал за дисциплината, а поначало силата му е в слалома.

И записа историческо постижение - най-предно класиране на българин в дисциплината на Зимни игри, подобрявайки досегашния рекорд на Петър Попангелов, който беше на 21-о място в "Сараево 1984".

24-годишният Попов финишира за 2:14.94 минути на пистата "Ледена река" в Янцин.

Той беше 27-и след първия манш с 1:07.60 минута, но с великолепно спускане във втория за 1:07.34 минута (седми резултат) успя да прогресира с десет позиции в крайното подреждане. За Попов това е най-добро класиране на Олимпиада, след като при дебюта си преди четири години в Пьончан се нареди 28-и също в гигантския слалом, а в слалома не завърши.

Вторият манш започна със 75-минутно закъснение, тъй като домакините се нуждаеха от допълнително време, за да почистят и обработят пистата със специализирани машини. В екипа, който се грижеше за трасето, имаше и няколко българи, информира пратеникът на БТА в Пекин.

Фаворитът Марко Одермат (Швейцария) спечели титлата с 2:09.35 минути.

Одермат, който има пет победи и едно второ място в шест гигантски слалома през този сезон за Световната купа, водеше след първия манш с 1:02.93 минута и задържа първата позиция със солидно второ спускане.

Словенецът Жан Кранец направи феноменален втори манш за 1:05.83 минута и прогресира от осмото до второто място само на 19 стотни зад победителя, за да запише най-големия успех в кариерата си.

Световният шампион Матийо Февр (Франция) се нареди трети на 1:34 секунди.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.