Пропускане към основното съдържание

НАТО и ЕС се готвят за война

Съединените щати, Великобритания и Европейският съюз се готвят за война. В продължение на 80 минути западните лидери обсъждаха общата си стратегия при евентуално нахлуване на Русия в Украйна. Постигнаха и съгласие за налагането на „бързи“ и „безпрецедентни“ санкции срещу Москва.
 
Президентът Байдън беше директен – военни действия от страна на Русия могат да се случат по всяко време. Западът очаква Русия да нахлуе в Украйна, заради разполагането на близо 100 хиляди руски военни в обсега на украинските граници.

В отговор НАТО започна да привежда в готовност силите си и да укрепва отбраната на Източна Европа с повече кораби и изтребители. В допълнение Пентагона съобщи, че 8500 американски военни са поставени в повишена готовност и може да бъдат изпратени в Европа при нужда.

„Това засилва нашата готовност да ги изпратим, ако НАТО активира силите за бързо реагиране или ако възникне друга ситуация. Все още не е издадена заповед за разполагането им“, посочи говорителят на Пентагона Джон Кърби.

Поставянето на военните в бойна готовност беше посрещнато с остра реакция от Русия. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Москва наблюдава действията със загриженост и обвини Вашингтон и НАТО, че подклаждат напрежението.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.