Пропускане към основното съдържание

Русия е готова да атакува Украйна, при санкции от САЩ ще бъде спрян природният газ за Европа

Руските войски могат да навлезнат в Украйна в рамките на следващия месец, съобщи Си Ен Би Си.

Новата времева линия за инвазия на Москва е последният знак за това колко неизбежна според администрацията на Джо Байдън може да бъде руска атака срещу Украйна и колко неотложни са станали нейните усилия за преговори за мирно уреждане, смятат експерти.

Американски официални лица отказат да кажат дали САЩ ще въоръжат украински милиции, за да противодействат на руската атака. Бивш високопоставен държавен служител обаче твърди, че Байдън обмисля въоръжаването на украински бунтовници, които трябвало да водят партизанска война срещу руските сили, ако Владимир Путин влезе в Украйна.

САЩ се ангажираха да отговорят на всяко военно нахлуване с безпрецедентни икономически санкции срещу членове от близкото обкръжение на руския президент и срещу самия Владимир Путин. Но това може да предизвика ответни действия на Москва срещу Запада – включително спиране на газа, който тече към останалия свят. Русия е най-големият доставчик на петрол, природен газ и въглища за Европа, твърдят експерти.


Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки каза, че американските анализатори на отбраната за първи път са забелязали рязък ръст през декември на координираната дезинформация в социалните медии чрез подкрепяни от Русия канали, насочена към дестабилизиране на украинското правителство.

“Руските военни планират да започнат тези дейности няколко седмици преди военна инвазия, която може да започне между средата на януари и средата на февруари”, каза Псаки.

Заплахата пред Украйна е много сериозна. В момента над 100 000 руски войници са разположени по границата на страната с Украйна. Въз основа на движението на войските американски анализатори виждат потенциала за множество различни маршрути за атака.

Най-очевидният сценарий е руско нахлуване в Украйна, но не с цел да се завземе цялата страна, а за изпращане на войски в отцепилите се региони около градовете Донецк и Луганск или за превземане на района до река Днепър. В Пентагона се разглеждат пет или шест различни варианта за степента на руска атака, съобщи високопоставен служител.

Бившият руски генерал Евгений Бужински прогнозира задаваща се “ограничена” война, провокирана от Украйна, която Русия ще спечели в кратък срок чрез опустошителни въздушни удари.

“Няма да има колони от танкове. Те просто ще унищожат цялата украинска инфраструктура от въздуха”, смята Бужински.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.