Пропускане към основното съдържание

Сенегал уверено се класира за 1/2-финалите

Сенегал не допусна изненада и се класира за полуфинал в Купата на африканските нации, след като победи Екваториална Гвинея с 3:1. Садио Мане и компания показаха, че са по-класния тим, но в един момент допуснаха изравняване и поставиха класирането си под съмнение.

Още в 9-ата минута футболистите на Екваториална Гвинея поискаха директен червен картон за нарушение на Салиу Сис, но реферът показа само жълт.

След 28 минути игра Сенегал вкара първия гол в мача. Садио Мане направи чудесно подаване към Фамара Диедиу, който не сбърка от доста лесна ситуация.

Второто полувреме започна с изключително спорна ситуация. В 51-ата минута Калиду Кулибали игра с ръка в собственото си наказателно поле и реферът свири дузпа за Екваториална Гвинея. Последва обаче преглед на ситуацията и съдията видя повторение на VAR системата, след което взе решение да промени първоначалното си решение и отмени дузпата, тъй като прецени, че ръката на играча е в естествено положение.

Само 6 минути след тази ситуация обаче считаният за аутсайдер тим успя да изравни. Джаник Буйла получи топката в наказателното поле и с хубав прав удар отбеляза за 1:1.

Сенегал обаче успя да вземе своето. В 68-ата минута Шейку Куяте бе на точното място след меко казано неориентирана работа в защита за Екваториална Гвинея. Той получи топката и я отклони във вратата на съперника за 2:1.

Този гол прекърши отбора от Гвинея, който получи и трети гол. Исмаила Сар получи добър пас по трева и отбеляза трети гол, който се оказа и последен в мача.

До края на срещата Естебан Обианг пропусна възможност да намали резултата 4 минути преди края на двубоя.

В полуфинала Сенегал ще се изправи срещу Буркина Фасо.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.