Пропускане към основното съдържание

Ивет Горанова стана Спортист на годината

Олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова спечели анкетата за „Спортист на годината“ за 2021 г. Тя изпревари другата златна медалистка от Олимпийските игри в Токио – Стойка Кръстева, която бе безкомпромисна в боксовия турнир в японската столица. Ансамбълът по художествена гимнастика бе избран за отбор на годината, а треньорката им Весела Димитрова - за треньор №1. Християн Стоянов е Спортист с увреждания №1 за 2021 г.

Първата награда в една от най-оспорваните анкети „Спортист на годината на България“ с малка преднина отива при златната ни медалистка от Олимпийските игри в Токио Ивет Горанова (карате). Непосредствено след нея се нареди втората дама, дала огромен повод за национална гордост с олимпийската си титла – Стойка Кръстева (бокс). Призовата тройка за 2021 г. допълва сребърната медалистка от игрите в Япония Антоанета Костадинова (спортна стрелба).

В 64-ото издание на анкета, организиарана от Нове АД Холдинг, взеха участие 133-ма журналисти от 54 печатни и електронни медии. За да бъде осигурена максимална коректност на вота Нове АД Холдинг за поредна година организира анкетата в тясно партньорство с Българската асоциация на спортните журналисти.

Ето и челната десетка на „Спортист на годината на България“ за 2021-а:

Първо място – Ивет Горанова (карате) – 1  265 т.

Второ място  - Стойка Кръстева (бокс) – 1  241 т.

Трето място - Антоанета Костадинова (спортна стрелба) – 995 т.

Четвърто място - Тайбе Юсеин (борба) – 745 т.

Пето място - Евелина Николова (борба) – 721 т.

Шесто място - Карлос Насар (вдигане на тежести) – 482 т.

Седмо място - Йосиф Миладинов (плуване) – 459 т.

Осмо място - Биляна Дудова (борба)  – 415 т.

Девето място - Боряна Калейн (художествена гимнастика) – 134 т.

Десето място - Христо Христов (вдигане на тежести) – 111 т.


Безапелационно в категорията „Отбор на годината“ за №1 през 2021-а бяха избрани  „Диамантените момичета на България“ – Националният ансамбъл по художествена гимнастика с 1 230 т. На игрите в Токио Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова записаха имената си в историята като първите олимпийски шампионки на България в художествената гимнастика. „Космическият“ български ансамбъл бе безапелационен и на Олимпийските игри, подарявайки на цяла България чувството за сплотеност и гордост.


Извелата ансамбъла до историческата олимпийска титла Весела Димитрова бе избрана за №1 от редакциите на 37 медии в 38-ото издание на ежегодната анкета „Треньор на годината“, организирана от дългогодишните партньори от в. „Труд“. Тя събра 168 точки и бе посочена на първо място в анкетите на 31 медии от общо гласували 37. Димитрова печели анкетата за трети път след 2017-а и 2019 г. По традиция победителят ще получи картина на български автор, която тази година е от Богдан Бондиков.

Християн Стоянов (лека атлетика) стана „Спортист с увреждания“ за 2021 година с 890 т.  Той спечели сребърен медал на параолимпийските игри в Япония в бягането на 1 500 м Т46.

В „младата“ категория „Награда на публиката“ българите избраха Ивет Горанова. Своя вот дадоха над 3 000 спортни фенове от цялата страна, като един от тях ще спечели и специална награда от Нове АД Холдинг – смартфон Apple iPhone.

Статуетките ще бъдат връчени на всеки един от победителите лично след Нова година при спазване на всички противоепидемични мерки. Заедно с призьорите от тази година, своята статуетка ще получи и Спортист №1 за 2020 – Цветана Пиронкова. Предвид пандемичната ситуация през декември миналата година нямаше възможност най-добрата ни тенисистка за 2020 г. да бъде наградена.

По традиция пълното и подробно гласуване с общия брой точки в анкетата на спортните журналисти ще бъде публикувано на официалната страница на наградите – www.sportistnagodinata.bg.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.