Пропускане към основното съдържание

Има ли в България последователи на Бога на педофилите?

Белгиецът Марк Дютру е по-известен като Бога на педофилите, но ако го видите на улицата или прочетете неговата автобиография, никога няма да повярват, че е извършил серия от чудовищни престъпления. Женен електротехник, баща на три деца се оказва един от най-известните педофили не само в Европа, но и в света.

Чудовището от Шарлероа, както е другото му прозвище е участник в мрежа за трафик на хора, който извършва серия от отвличания, изнасилвания и убийства на неизвестен брой млади момичета. През 1986 г. е арестуван и осъден на 13 години затвор. Три години по-късно е освободен предсрочно.

Полицията го арестува отново през 1996 г. по обвинения в отвличане, детска порнография, убийство и детска проституция. Делото му влиза в съда през 2004 г. и той е признат за виновен. Интересна подробност, е че докато е в ареста успява да избяга, но е заловен след няколко часа в близка гора. Това обаче не е особено скандално на фона на това, че Дютру е бил освободен от затвора с решение на министър на правосъдието.

Роден в белгийския град Иксел на 6 ноември 1956 г., Марк Дютру е най-голямото от пет деца. Двамата му родители, които са учители, емигрират в Белгийско Конго, но се завръщат обратно в родината, когато той е на четири години. Разделят се през 1971 г. и Марк остава да живее с майка си. За кратко работи като жиголо, обслужвайки мъже. Оженва се на 19 години, но бракът му, от който има две деца, приключва през 1983 г. По това време вече има връзка с бъдещата си втора съпруга Мишел Мартен. Двамата се сдобиват с три деца и през 1989 г. сключват брак в затвора. Развеждат се също в затвора през 2003 г. пише, kriminalnidosieta.com

Повторно жененият баща на три деца не изпитва трудности да издържа семейството си. Макар да е безработен електротехник, взимащ помощи от държавата, Дютру трупа финанси, като търгува с откраднати коли в Унгария и Чехословакия и продава млади момичета като проститутки из цяла Европа. Притежава седем къщи в Белгия. Повечето от тях стоят празни, с изключение на онези, в които държи отвлечените момичета. Дютру продава девойките като проститутки или ги използва за снимки в порнографски филми.

Мишел Мартен
През 1989 г. Дютру и втората му съпруга Мишел Мартен са осъдени за отвличането и изнасилването на пет млади момичета. Докато той излежава присъдата си, министърът на правосъдието позволява предсрочното освобождаване на много сексуални престъпници. Макар да е осъден на 13 години затвор, Дютру излежава само три, преди да бъде пуснат за добро поведение през 1992 г.

Скоро след освобождаването му в кварталите, в които притежава къщи, започват да изчезват млади момичета. Полицията на два пъти претърсва имота му в Шарлероа, но обискът не е проведен както трябва. Полицаите изобщо не забелязват, че в сградата има тайно мазе, в което две отчаяни момичета се надяват да бъдат намерени. Години по-късно телевизия CNN съобщава, че по време на разследването за изчезналите девойки жизненоважни факти, касаещи техния случай, са били скрити от други полицейски звена.

Между 1993 г. и 1996 г. се наблюдават и други примери за полицейска некомпетентност. През 1993 г. полицията игнорира сигнал, подаден от информатор, който твърди, че Дютру му е предлагал между 3 000 и 5 000 долара за отвличане на момичета. През 1995 г. собствената майка на Дютру пише до прокуратурата, съобщавайки, че разполага със сведения, че синът й държи млади момичета в една от своите необитавани къщи. Същият информатор отново се свързва с полицията през 1995 г., съобщавайки, че Дютру строи подземен затвор, в който да държи отвлечените момичета. Минава цяла година преди полицията да обърне внимание на онова, което им казва информаторът. През това ценно време, в което Дютру не е разследван, изчезват още момичета.

През август 1996 г. най-сетне е извършен пробив в разследването на изчезналите девойки. Докато претърсва квартала, в който е изчезнало момиче, полицията се натъква на човек, който си спомня, че е видял подозрителна кола близо до една къща. Очевидецът успява да си спомни някои от цифрите в регистрационния й номер, които в крайна сметка довеждат до Марк Дютру.

На 15 август 1996 г. полицията нахлува в къщата на Дютру и открива звукоизолиран бетонен затвор в мазето й. Това е същата тъмница, за която са получили сигнал предишната година. Вътре откриват две момичета – Летисия Делез на 14 години и Сабине Дарден на 12 години. Децата разказват, че са били изнасилвани и снимани в порнофилми от Дютру.

Полицията намира доказателства, говорещи за наличието на поне още 300 филми с детска порнография. По-голямото момиче Летисия е била грабната от улицата, хвърлена в колата на Дютру и упоена на 9 август 1996 г. По-малкото момиче Сабине Дарден е било вече в тъмницата. Тя е била подложена на сексуално насилие от страна на Дютру в продължение на два месеца и половина.

Няколко дни след откриването на Дарден и Делез полицията изравя телата на други две момичета, нямали късмета да оцелеят в мазето на Дютру. Двете осемгодишни приятелки Жюли Лежан и Мелиса Русо изчезват през юни 1995 г. Телата им са намерени заровени в задния двор на една от къщите на Дютру. Чудовището казва на полицията, че двете деца са умрели от глад в периода между февруари и март, тъй като тогава е бил в затвора за кражба на кола.

Той заявява, че вината за смъртта им лежи върху неговия съучастник Бернар Вайнщайн, чиято задача е била да ги храни. Казва също, че Вайнщайн е отвлякъл момичетата срещу комисионна. Когато е разбрал, че Вайнщайн е оставил децата да умрат от глад, Дютру се е вбесил, дал му е да пие приспивателни и го е заровил жив до тях. Тялото му е открито заедно с техните.

Заедно с Дютру е арестуван и неговият съучастник, наркоманът Мишел Льолевр. Двамата признават, че са отвлекли и други две момичета, изчезнали година преди това от къмпинг излет в белгийския курорт Остенд. Телата на Ан Маршал (19 г.) и Ефе Ламбрекс (17 г.) са намерени в една от къщите на Дютру, няколко седмици след откриването на Русо и Лежен. Погребани са под бетонната плоча в бараката на двора. Полицията установява, че бившият съучастник на Дютру Бернар Вайнщайн е живял в тази къща в продължение на три години.

Останалите, задържани или арестувани във връзка с убийствата на Дютру и участието в педофилската му мрежа, са втората му съпруга Мишел Мартен и бизнесменът Жан-Мишел Ниул, който признава, че е организирал оргия в белгийско шато, на която са присъствали няколко държавни служители, полицейски офицери и бивш европейски комисар. Мишел Льолевр също е арестуван. През септември 1996 г. девет полицейски служители в Шарлероа са задържани за разпит във връзка с възможното им участие и/или нехайство в случая на Дютру.

В България - Ловците на педофили разкриха серия от желаещи да преспат с малолетни деца. До момента въпреки многобройните доказателства и видео клипове няма задържани, което е меко казано странно. Дано не се случи някое зловещо престъпление, за да се задействат разследващите, както е станало с чудовището от Шарлероа.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.