Пропускане към основното съдържание

ЦСКА си тръгна с празни ръце от Норвегия

ЦСКА загуби с 0:2 гостуването си на Будьо/Глимт в предпоследен мач от груповата фаза на Лигата на конференциите.

От началните минути на мача домакините натискаха и в 25-ата минута успяха да поведат. В голмайстор се превърна Сондре Брунстад, който засече меко подаване в наказателното поле.

През втората част ЦСКА успя да се опълчи на своя опонент, но не и да вкара. Пет минути преди изтичането на редовното време Ерик Ботием реализира дежурния си гол, с който сложи точката на спора.

В 3-ата минута домакините организираха много опасна атака, а защитата на „червените“ се пропука. Ерик Ботием получи в наказателното поле. Той беше абсолютно непокрит и успя да овладее и да стреля. Густаво Бусато успя да реагира. Футболист на норвежците получи възможност за добавка, но с гърди не успя да нацели очертанията на вратата. Опасността обаче не премина, тъй като секунди по-късно Сондре Брунстад изведе Ола Солбакен, който опита мощен удар от малък ъгъл, но неточно.

Три минути по-късно Уго Ветлесен беше изведен в наказателното поле на ЦСКА. Той опита да намери Ботием с остро подаване успоредно на голлинията, но Бусато внимаваше и успя да изпревари нападателя на Будьо.

В 10-ата минута Амал Пелегрино получи зад защитата на ЦСКА. Той се откъсваше сам срещу Бусато, но Иван Турицов демонстрира чудесна скорост и успя да се намеси.

Минута след това Ботием отново се измъкна от бранителите на ЦСКА, овладя подаване в наказателното поле и отправи много опасен изстрел. За щастие на Бусато и ЦСКА, топката не намери целта.

ЦСКА организира първата си сериозна атака в мача в 20-ата минута. Жорди Кайседо нахлу в наказателното поле, залъга вратаря Никита Хаикин и от аутлинията с пас по земя потърси Георги Йомов, който беше изпреварен от защитник

В 25-ата минута логичното се случи и натискът на домакините даде резултат. Пелегрино с меко подаване в наказателното поле намери Сондре Брунстад. Той се измъкна от Брадли Мазику и хладнокръвно с едно докосване реализира.  

Десетина минути по-късно Греъм Кери напредна с топка в крака и опита удар от дистанция. След рикошет в тялото на бранител топката излезе в ъглов удар.

До почивката ЦСКА успя да изравни играта, като владееше топката повече. Все пак норвежкият шампион продължаваше да е по-активният отбор и ЦСКА беше принуден да се брани. Малко преди почивката Будьо пропусна два добри шанс да удвои преднината си. Мариус Хьойбратен засече с глава центриране от ъглов удар, но прати топката в аут. Малко след това Пелегрино беше изведен сам срещу Бусато. Той опита да завърши с диагонален удар по земя, но топката се търкулна покрай десния страничен стълб.

Второто полувреме започна равностойно, като ЦСКА погледна по-смело към противниковата врата и на два пъти създаде добри голови възможности. Положенията дойдоха след центриране от ъглов удар. В 55-ата минута Жорди Кайседо засече. Нападателят стреля от въздуха, а след рикошет последва нов корнер. Томас Лам се извиси над всички и стреля с глава, но покрай вратата.

Час игра след началото Георги Йомов центрира отдясно. Непокрит в наказателното поле на Будьо беше оставен Кайседо. Еквадорецът обаче не успя да натисне топката с глава и тя излезе в аут.

Няколко минути по-късно Алфонс Сампстед получи отдясно по атаката и навлезе в наказателното поле. Той потърси с остро подаване влезлият от резервната скамейка Мортен Конрадсен, но Юрген Матей се намеси и успя да избие.

В 69-ата минута ЦСКА получи нов ъглов удар. Този път защитниците на Будьо успяха да изчистят. Топката обаче попадна на волето на Яник Вилдсхут, който стреля, но доста неточно.

Четвърт час преди изтичането на редовното време „армейците“ отново обстрелваха вратата на норвежкия шампион. Федерико Валверде изпълни късо корнер и намери Тибо Вион. От ъгъла на наказателното поле той стреля, но право в ръцете на Никита Хаикин.

СЪСТАВИТЕ:

Будьо/Глимт (4-3-3): 12 Никита Хаикин – 3. Алфонс Сампстед, 18. Бреде Мое, 2. Мариус Лоде, 4. Мариус Хьойбратен – 19. Сондре Брунстад (Елиас Хаген 83'), 7. Патрик Берг – К, 10. Уго Ветлесен (Мортен Конрадсен 46') – 9. Ола Солбакен, 20. Ерик Ботием , 11. Амал Пелегрино

Резерви: 30. Йошуа Смитс, 5. Фредрик Бьоркан, 8. Виктор Бонифейс, 16. Мортен Конрадсен, 22. Вегард Моберг, 23. Елиас Хаген, 24. Ласе Селвог Нордас, 26. Сигурд Квиле, 28. Пернамбуко, 32. Джоел Мугиша, 77. Гилбърт Коомсон

Треньор: Шетил Кнутсен

ЦСКА (4-3-3): 1. Густаво Бусато – 19. Иван Турицов, 2. Юрген Матей – К, 29. Томас Лам, 18. Брадли Мазику – 15. Тибо Вион, 21. Амос Юга (Карло Мухар 62'), 3. Жеферсон (Федерико Варела 62') – 10. Георги Йомов (Яник Вилдсхур 62'), 9. Жорди Кайседо (Калоян Кръстев 83'), 8. Греъм Кери

Резерви: 25. Димитър Евтимов, 5. Федерико Варела, 7. Йоан Баи, 14. Калоян Кръстев, 16. Асен Дончев, 24. Карло Мухар, 28. Пламен Гълъбов, 30. Яник Вилдсхут

Треньор: Стойчо Младенов

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата