Пропускане към основното съдържание

Черно море надви слабичък Левски

Черно море удари с 1:0 Левски в здрава битка на "Тича" от 13-ия кръг на първенството. Попадението отбеляза Родриго Енрике в началото на второто полувреме, а варненци, които завършиха мача с десет души, сложиха край на серията си от три поредни двубоя без победа. "Моряците" се изравниха по точки с четвъртия Ботев Пд и са само на една от втория Славия. "Сините" пък остават седми с 14 точки.
 
Първата възможност в мача дойде още в третата минута. Котнра на домакините завърши с изстрел на Родриго Енрике, топката обаче срещна тялото на Иван Горанов. Малко след това отново бразилецът засече с глава центрирана не Пабло Гарсия, но ударът бе слаб и Михайлов улови без проблем.
 
В шестата Сердюк подаде в наказателното поле към непокрития Виктор Попов. Защитникът, който се озова очи в очи с Михайлов, предпочете да не стреля, а да търси Василев, но малко не достигна на нападателя да засече подаването му на празна врата.
 
Последва нова опасна контраатака на "моряците", която завърши с далечен удар на Васил Панайотов, но право в ръцете на Михайлов.
 
В 23-ата минута Краев се опита да изведе Билал Бари зад защитата на Черно море. Вратарят Иван Дюлгеров обаче пръв стигна до топката и я улови пред погледана на "синия" нападател. Шест след това Сердюк влезе в наказателното поле на Левски, но фаулира Краев и това сложи край на атаката на домакините.
 
Васил Панайотов получи топката пред наказателното поле в 40-ата минута. Халфът опита изстрел, който обаче мина далеч встрани от вратата. Две по-късно и Виктор Попов пробва шут от дъгата, но високо над вратата. Все пак това беше четвъртия удар на "моряците" в мача срещу един за Левски.

В края на първото полувреме Живко Атанасов сбърка и подари топката на Геопги Миланов, който хукна към вратата на домакините. Пабло Гарсия обаче го повали за което получи жълт картон, но пък предотврати евентуална опасност за Дюлгеров.
 
Веднага след почивката Сердюк получи подаване зад защитата на гостите, преодоля Николай Михайлов, но скъси ъгъла и не успя да уцели опразнената врата. По този начин "моряците" пропиляха отлична възможност да ударят по амбициите на съперника да си тръгне с точка или три от Варна.
 
В 49-ата минута обаче прошка нямаше! В 49-ата минута обаче прошка нямаше!  Зе Гомеш намери Родриго пред наказателното поле, той финтира Михайлович и фалцов удар в долния ляв ъгъл на Михайлов за 1:0.
 
Пет след това младият Велислав Василев стреля, а Николай Михайлов с мъка извади топката в корнер и видимо не беше доволен от действията съотборниците си в отбрана. Черно море имаше още една възможност в 64-ата минута. Центриране от пряк свободен удар доведе до суматоха пред вратата Левски, Живко Атанасов обаче не уцели добре топката и я изпрати в аут.


Гостите отговориха с първия си точен удар в мача. Радослав Цонев стреля от границата на наказателното поле, но Дюлгеров спаси. Четвърт час преди края Цонев опита пас към Бари, Дробаров обаче изби топката точно преди тя да стигне до нападателя на "сините".
 
В 90-ата минута Пабло Гарсия получи втори жълт картон за нарушение срещу и остави тима си с 10 души. Това можеше да коства успеха на "моряците", тъй като в 93-ата минута Краев се измъкна от бранителите и отклони коварно топката, но след намесата на Дюлгеров тя се отби в дясната греда и излезе в корнер.

 
ЧЕРНО МОРЕ - ЛЕВСКИ    1:0
1:0 Родриго Енрике (49) мин.
 
СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

ЧЕРНО МОРЕ: 25. Иван Дюлгеров, 6. Виктор Попов, 3. Живко Атанасов, 28. Влатко Дробаров, 2. Цветомир Панов, 71. Васил Панайотов, 23. Пабло Гарсия, 72. Родриго Енрике, 20. Зе Гомеш, 17. Велислав Василев, 9. Евгений Сердюк
 
ЛЕВСКИ:
13. Николай Михайлов, 3. Гьоко Зайков, 4. Иван Горанов, 7. Георги Миланов, 19.  Билал Бари, 20. Димитър Костадинов, 21. Радослав Цонев, 33. Хосе Кордоба, 88. Марин Петков, 89. Андриан Краев, 91. Драган Михайлович

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.