Пропускане към основното съдържание

Един достоен българин, който загина, защитавайки братска Сърбия

Младежът от София Евгений Василев постъпва като доброволец в армията на Република Сръбска, за да защитава православието.  Няколко пъти е раняван, но не се прибира в София за почивка и възстановяване, а продължава да воюва със своите сръбски другари, пише вестник "Глас сръбски".
 
Топлите му чувства към Сърбия са едно от многото доказателства, че българите и сърбите са един народ, който по някакви исторически причини е разделен на две държави. Затова със сърбите говорим на толкова близки и разбираеми езици и пеем едни и същи песни.

Тежко ранен и откъснат от своята бойна част, на 10 септември 1995 г. Евгений Василев е заловен от албанците край село Лозна и е обезглавен.

Сърбите го погребват с военни почести  като техен герой и пишат за него, че е загинал като мъченик за православната вяра.

Мнозина българи обичат Сърбия, но малцина отидоха да я защитят!  Гордея се с такива наши сънародници като Евгений Василев! Поклон Вам  доземи!  

Вечна слава на Евгений Василев!

"Вы жертвою пали в бою роковом!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата