Пропускане към основното съдържание

СТЪПКА ПО СТЪПКА: Как да си извадим “зелен сертификат”

Зеленият сертификат, който ще се изисква за редица мероприятия, ще важи за кина, театри, галерии, молове, хотели, басейни, фитнес центрове и зали, ресторанти, големите нехранителни магазини и центровете тип мол, ще гласи заповедта на здравния министър, с която се затягат мерките.
Засега не се изисква учителите да имат зелени сертификати, но пък обучението в университетите ще бъде присъствено само ако студентите и преподавателите притежават такива сертификати.

Задължителни стават сертификатите за служителите в старческите домове, диализни центрове и болници.
Изваждането на цифров ковид сертификат става чрез Националната здравно-информационна система. Потребителите трябва да въведат ЕГН, ЛНЧ, паспорт или SSN, след което трябва да изберат от падащо меню една от трите опции - ваксиниран, тестван или преболедувал. Ваксинираните следва да попълнят номера на сертификата издаден след 01.06.2021 или Национален референтен номер (НРН) на последната от поставените дози ваксина, описан в националния сертификат за ваксинация издаден преди 01.06.2021 г.

Преболедувалите е необходимо да попълнят телефонния си номер, а след това чрез СМС ще получат код. Този код трябва също да бъде въведен.

Изследваните трябва да въведат Националния референтен номер на съответното си изследването на лабораторията.

Защо тестовете за антитела не позволяват издаването на зелен сертификат? Здравният министър Стойчо Кацаров заяви, че резултатите от подобен вид тестове не са достатъчно достоверни, поради което не е предвидено тяхното включване в сертификата.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.