Пропускане към основното съдържание

МЕЧТАТА СВЪРШИ! Литва ни приземи с 3:1

България загуби с 1:3 гостуването си на Литва в мач от световните квалификации. Родните национали можеха да ударят първи, но пропуснаха дузпа, а след това бяха наказани от домакините. През второто полувреме Десподов все пак успя да ни отсрами с красив гол от пряк свободен удар. С това обаче приключи и всичко хубаво за "лъвовете" в мача. До края литовците ни разказаха играта и с два гола на Фьодор Черних стигнаха до трите точки.
По този начин окончателно угаснаха надеждите ни за класиране на Мондиал 2022. Тимът на Ясен Петров е четвърти в групата с пет точки, на три от втория Швейцария, който обаче има два мача по-малко. Следващият ни мач е във вторник със Северна Ирландия в София.
 
Още в първата си атака националите ни успяха да застрашат вратата на домакините от Литва. Неделев центрира в наказателното поле, топката стигна до Васил Божиков, който от много малък ъгъл  опита удар, но не намери целта. Литовците отговориха моментално. Опасен изстрел на Каролис Лаукжемис профуча покрай левия страничен стълб на вратата на Мартин Луков.
 
В 9-ата минута Десподов центрира отляво, а Тодор Неделев пробва удар от въздуха, но не се получи и прати топката високо над вратата. Четири след това националите ни пропуснаха златен шанс да поведат в резултата. Димитър Илиев не успя да вкара дузпа, която беше отсъдена за нарушение на Вайткунас срещу Пекто Христов в наказателното поле на домакините. Халфът на Литва получи жълт картон за провинението си, а ВАР потвърди решението на рефера. Илиев стреля слабо от бялата точка и вратарят вана топката.

В 18-ата националите ни бяха наказани.  Новиковас се възползва от грешка на Тодор Неделев, напредна по фланга и подаде в наказателното поле към Ласицкас, който вкара за 1:0.
 
В 26-ата минута Тодор Неделев опита нещо много красиво, но вратарят на Литва се справи с техничнния му диагонален удар. Час след началото Валентин Антов получи жълт картон, което значи, че ще пропусне следващия мач на България з срещу Северна Ирландия в София на 12 октомври.
 
Кирил Десподов можеше да изравни в 38-ата минута. Той се озова на отлична позиция, но ударът му от малък ъгъл беше отразен от Шеткус.До почивката Георги Йомов също обстрелва вратата на Литва, но изпълнението му беше неточно.
 
Голям късмет извадиха националите ни в 52-ата минута. Центриране отдясно стигна до Сливка, който стреля веднага, но топката срещна коляното на Антов и излезе в ъглов удар. Веднага след това шут на Ласицкас беше спасен от Мартин Луков.

България все пак успя да изравни в 64-ата минута. Попадението вкара Кирил Десподов, който изпълни перфектно пряк свободен удар. Нападателят прати топката в десния ъгъл на вратата за 1:1!

В 80-ата минута гредата попречи на литовците да поведат отново в мача. Това обаче се случи в 82-ата, когато Федор Черних разстреля Мартин Луков. Скооо след това интригата в мача окончателно угасна, след като Вербицскас центрира в наказателното поле, а Черних вкара с глава второто си попадение в двубоя - 3:1.
 
Така "лъвовете” нямат победа в 16 поредни мача далеч от България. Последната бе през септември 2018 година, когато Божидар Краев се разписа два пъти за успеха с 2:1 над Словения в Любляна.
 
Литва - България 3:1
1:0 Ласицкас (19)
1:1 Десподов (64)
2:1 Черних (82)
3:1 Черних (84)

Стартовите състави:
 
ЛИТВА: Шеткус, Валткунаш, Климавициус, Шаткус, Баравайкаш, Сливка, Мегелалтиш, Новиковаш, Черджич, Ласикцкас, Лаукземиш

БЪЛГАРИЯ: Мартин Луков, Андреа Христов, Петко Христов, Валентин Антов, Васил Божиков, Петър Витанов, Кристиян Малинов, Георги Йомов, Тодор Неделев, Кирил Десподов, Димитър Илиев

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.