Пропускане към основното съдържание

Лудогорец се върна към големите евромачове

Шампионът Лудогорец напомни за паметните си евромачове отпреди няколко години и взе равенство 1:1 при визитата си на Олипиакос в първи мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Кирил Десподов откри за “орлите”, но Агуибу Камара изравни три минути преди края на срещата.

Българите бяха равностойни на съперника, а на моменти дори превъзхождаха гръцкия хегемон. Единствено в края на мача домакините взеха инициативата и наложиха натиск над разградчани, но дори и тогава възпитаниците на Валдас Дамбраускас имаха възможности за втори гол.

Двубоят започна във високо темпо, а първата добра възможност се откри пред домакините. Кени Лала проби по лявото крило и центрира опасно. Първоначално защитата на Лудогорец изчисти, но кълбото отново се озова в Лала. Той повтори упражнението, но ударът на Ахмед Хасан попадна в ръцете на Кристиан Кахлина. 

След десет минути игра Кирил Десподов изкочи от дълбочина и напредна сам срещу вратаря. Костас Цолакис спаси неговия удар с крак, а впоследствие бе маркирана засада. Повторенията показаха, че националът може би е с една крачка пред последния защитник на Олимпиакос.

Малко неочаквано, но след четвърт час игра Лудогорец владее повече топката и изглежда като по-настоятелния отбор. Олимпиакос обаче е опасен в атака и почти с всяко нападение достига до подножието на наказателното поле на българския шампион. Капитанът Матийо Валбуена получава по-свободна роля и се движи навсякъде по терена.

Лудогорец създаде отлична възможност за гол в 27-та минута, преди да се окаже, че Бърнард Текпетей е бил в положение на засада. Иначе той получи пас и подаде към дузпата на Кирил Десподов, който стреля, но в тялото на Цолакис. Все пак ситуацията няма да влезе в статистиката.

Разградчани изпуснаха страхотна възможност да поведат в резултата в 33-та минута. Каули Оливейра пусна отличен пас към Пиерос Сотириу, който беше изпуснат от Рубен Семедо. Кипърският нападател изскочи сам срещу Костас Цолакис, но вратарят на гръцкия гранд се намеси решаващо и успя да спаси, избивайки в корнер.

Отново Сотириу създаде добър шанс в края на първата част, когато получи подаване от тъч с гръб към вратата. Рубен Семедо го фаулира и получи жълт картон. От пряк свободен удар Кирил Десподов стреля добре, но малко над вратата в ъгъла, където стоеше Цолакис.

В продължението на първата част Десподов изпълни още един пряк свободен удар, отсъден за фал срещу Текпетей. Българският национал центрира добре в наказателното поле, където на втора греда Каули се размина с топката. До края на първата част не се случи нещо по-интересно. 

В началото на второто полувреме Бърнард Текпетей спечели ново нарушение, след като Папе Сисе го фаулира на границата на наказателното поле и получи жълт картон. Ситуацията този път бе далеч по-удобна за Кирил Десподов, който прехвърли стената и откри резултата - 1:0 за Лудогорец. Костас Цолакис не се намеси по най-добрия начин, въпреки че успя да играе с топката.

Голът раздвижи футболистите на Олимпиакос, които опитаха да наложат известен натис. Така оставаха повече пространства за Лудогорец и при една такава ситуация Бърнард Текпетей едва не изведе свой съотборник очи в очи с Костас Цолакис. Бранител на домакините обаче се намеси решително.

Олимпиакос достигна до отлична възможност да изравни в 58-та минута, когато капитанът Матийо Валбуена центрира от пряк свободен удар в наказателното поле. Там Ахмед Хасан остана непокрит и от непосредствена близост стреля с глава. Кристиан Кахлина обаче се бе позиционирал отлично и успя да спаси вратата си от гол.

Разградчани отново погледнаха към вратата на Олимпиакос в 63-та минута. Бърнард Текпетей напредна и изстреля истински снаряд по посока вратата на гръцкия гранд. Цолакис обаче реагира добре и изби в ъглов удар. Последва нова добра ситуация за "орлите", но Текпетей сбърка с извеждащия пас към Десподов.

При опасна контраатака в 65-та минута Ахмед Хасан се отскубна от защитата на Лудогорец, но Вердон го застигна и спечели дуела рамо в рамо. Домакините имаха претенции за нарушене в тази ситуация и протестираха бурно. В крайна сметка старши треньорът Педро Мартинс получи официално предупреждение от съдията Боби Мадън.

Атаките към двете врати продъжаваха да следват една след друга. Кирил Десподов получи подаване по лявото крило и успя да намери Пиерос Сотириу в наказателното поле на домакините. Кипърецът си нагласи топката да стреля, но Усейну Ба се хвърли в краката му и успя да блокира изстрела.

Появилият се от пейката Агуибу Камара успя да изравни резултата в 87-та минута, когато топката попадна случайно в краката му след удар извън наказателното поле. Той си отвори коридор и стреля през човек, а Кахлина нямаше шанс да реагира - 1:1.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.