Пропускане към основното съдържание

Локомотив Пловдив приключи участието си в евротурнирите

Локомотив Пловдив приключи участието си в евротурнирите. „Черно-белите“ отстъпиха с 2:4 като гост на Копенхаген в мач-реванш от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите и напуснаха надпреварата след 3:5 общ резултат.

Разликата в класите бе видима почти през целия мач на стадион „Паркен“ в датската столица.

Още преди да изтекат 20 минути домакините вече водеха с два гола, като на два пъти точен бе десният краен бранител Кевин Дикс.

Половин час след началото българският представител възвърна крехките си надежди, намалявайки изоставането си. Пловдивчани се възползваха от статично положение, а капитанът Димитър Илиев се разписа.

Още до почивката обаче датският гранд върна контрола си върху случващото се на терена, като вкара трети гол. Автор на попадението бе Пеп Биел, а в началото на втората част Мохамед Дарами покачи до 4:1 и до голяма степен сложи точка на спора.

В заключителните минути от срещата Копенхаген понамали оборотите, за да спести сили. Локомотив успя да се възползва от това и Лукас Салинас вкара за 2:4. Попадението обаче на практика бе почетно, защото опитният датски тим неутрализира „смърфовете“ до последния съдийски сигнал.

Така Копенхаген постигна целта си и ще играе плейоф за влизане в групите на новосформирания европейски клубен турнир. Съперник на датчаните ще е победителят в двойката Сиваспор и Динамо Батуми.

Първата възможност в мача се откри пред домакините, които започнаха настървено. Още в 1-вата минута Мохамед Дарами проби в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл. Илко Пиргов бе заел добра позиция и успя да избие. При добавката Камил Вилчек стреля в аут.

Отговорът на българския представител дойде в 4-тата минута. Тогава капитанът Димитър Илиев пробва късмета си с изстрел от далечна дистанция, с който обаче не успя да затрудни Камил Грабара. Стражът на датския тим улови без затруднения.

В следващите минути обръчът около вратата на Илко Пиргов се затягаше и в 11-ата минута Копенхаген излезе напред в резултата. Топката бе центрирана в наказателното поле на „черно-белите“, а Кевин Дикс засече с глава и не остави шансове за българския страж. Макар ударът да бе насочен в центъра на вратата, той бе отправен от непосредствена близост.

В 15-ата минута като по чудо резултатът остана непроменен. Камил Вилчек беше изведен сам срещу Пиргов с елегантен пас по земя. Защитата на Локомотив беше матирана, след като Пеп Биел пропусна топката и я остави за своя съотборник. Деветката на датския гранд тръгна да залъгва вратаря, но ударът му бе отразен.

Секунди по-късно Расмус Фалк центрира опасно отдясно. На далечната греда непокрит бе Кевин Дикс, който от чиста позиция не намери очертанията на вратата.

Атаките към българската врата не спираха и в 20-ата минута Копенхаген вкара втори гол, с който направи задачата на „смърфовете“ много трудна. Мохамед Дарами получи на левия фланг. Останал в ситуация един срещу един, той безпроблемно преодоля Кристиан Гомис и намери Дикс с остро подаване успоредно на голлинията. За десния краен бранител остана най-лесната част от нападението. От вратарското поле да прати топката в опразнената врата.

Четири минути по-късно капитанът на Копенхаген Расмус Фалк бе изведен зад защитата на пловдивчани. Той стреля, а със самопожертвователен шпагат Гомис съумя да отклони топката. Илко Пиргов реагира блестящо и успя да избие.

Половин час след началото Локомотив се върна в мача, намалявайки изоставането си. Гостите получиха пряк свободен удар в близост до наказателното поле след нарушение на Дикс срещу Георги Минчев. Парвиз Умарбаев центрира, Артун Крачун скочи най-високо и стреля с глава. Топката се отби в напречната греда, но при добавката Димитър Илиев я прати в мрежата. Капитанът на пловдивчани имаше известен късмет, защото преди топката да влезе в мрежата, първо тя се отби от тялото на Виктор Кристиансен, а впоследствие и в ръката на Камил Грабара.

Пет минути преди почивката Копенхаген нанесе нов удар по надеждите на Локомотив. Пеп Биел се втурна на самостоятелен пробив през центъра. Той преодоля няколко футболисти на родния представител и с техничен удар от границата на наказателното поле матира Илко Пиргов. Българският страж нямаше добра видимост и остана на място, като само изгледа топката, която влетя в долния ляв ъгъл на вратата му.

Още в началото на втората част Копенхаген създаде главоболия за защитата на Локомотив. Дарами за пореден път демонстрира техника. 19-годишният играч проби в наказателното поле и потърси Вилчек с успореден на голлинията пас. Нападателят обаче не успя да нанесе хубав завършващ удар, след което футболист на домакините извърши нарушение в нападение.

Три минути по-късно Дарами домакините за пореден път демонстрираха разликата в класите, вкараха четвърти гол и до голяма степен решиха сблъсъка в своя полза. Лука Лерагер с елегантен пас в коридор изведе Дарами на чиста стрелкова позиция. Талантът с лекота преодоля Илко Пиргов с хубав завършващ удар и покачи до 4:1.

Час игра след началото топката посети мрежата на Илко Пиргов за пети път, но попадението не бе зачетено заради засада. Йонас Уинд изведе Уилям Бьовинг, който вкара. Полузащитникът обаче бе в нередовно позиция още преди да пусне паса към Бьовинг.

Пет минути по-късно дойде нова опасност за вратата на Илко Пиргов. Йонас Уинд получи в близост до наказателното поле. Той успя да се освободи от Гомис и стреля опасно от дъгата на пеналта, но покрай десния страничен стълб.

В 72-рата минута Йонас Винд отправи мощен шут. Топката се отби от напречната греда и тупна върху голлинията. Главният съдия Дуйе Струкан прецени, че няма гол, тъй като топката не е преминала зад голлинията с пълния си обем.

В следващите минути като че ли Копенхаген понамали оборотите. Датчаните продължаваха да владеят повече топката, но видимо не атакуваха толкова настървено и се опитваха да спестят физически запас.

Така се стигна до 85-ата минута, когато българският тим съумя да реализира второ попадение във вратата на Камил Грабара. „Смърфовете“ организираха добра атака през центъра. Николай николаев получи и центрира меко към Димитър Илиев. Капитанът много умело свали с глава към Лукас Салинас, който преодоля Грабара за 4:2.

Секунди преди края Шакил Сно, който дебютира за Локомотив, опита удар от разстояние, но над вратата. В ответната атака Расмус Хьолунд получи топката в предни позиции и стреля по диагонала. Илко Пиргов обаче спаси и не допусна още едно попадение във вратата си. Малко след това Дуйе Струкан наду свирката за край на мача.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.