Пропускане към основното съдържание

НОВА "ЧЕРВЕНА" ПОБЕДА: ЦСКА излъга Черно море

ЦСКА спечели с 1:0 гостуването си на Черно море от шестия кръг на efbet Лига. Домакините изпуснаха куп положения и бяха наказани от Жорди Кайседо. Така тимът на Стойчо Младенов продължава да е със 100-поцентов актив от началото на сезона. С три победи от три мача столичани са шести в класирането. За "моряците", които играха с човек по-малко в посмедните двайсетина минута, това бе първо поражение и те останаха втори с 13 точки. Лидер е Славия с 16.


Стойчо Младенов направи пет промени в състава си в сравнение с двубоя с Виктория Пилзен в четвъртък. На местата на Густаво Бусато, Валентин Антов, Тибо Вион, Георги Йомов и Яник Вилдсхут започнаха Димитър Евтимов, Томас Лам, Амос Юга, Хамза Чатакович и Ахмед Ахмедов.

Домакините стигнаха до положение още в третата минута. Енрике стреля с глава след центриране отляво, но Евтимов спаси. Страничният рефер вдигна флага за засада, но футболистът на Черно море се намираше в редовна позиция и ако беше отбелязал ситуацията щеше да бъда разгледана от VAR.

Малко след това Цветомир Панов пробва остро подаване в наказателното поле на гостите, Димитър Евтимов обаче внимаваше и улови. В 10-ата минута Атанасов пробва удар от движение, но не уцели добре топката и я прати в аут. В 13-ата минута Турицов сгреши, Леандро Андраде се опита да намери Жозе Гомес, който обаче се размина с топката и тя достигна до Родриго Енрике. Офанзивният футболист стреля към опразнения от Димитър Евтимов ъгъл, но ударът му бе доста неточен и излезе в тъч.

ЦСКА опита атака в 15-ата минута, но тя беше спряна след задържане с ръка от страна на Ахмедов. Две по-късно Родриго отклони за Попов, който стреля встрани от вратата.
 
В 21-ата "червените" отправиха първия си удар към вратата на Георги Георгиев. Жорди Кайседо свали с глава към Хамза Чатакович, чийто удар кацна върху напречната греда.
 
Половин час след началото гостите не се справиха добре с изчистването на топката и тя попадна в краката на Пабло Гарсия, който стреля, а Евтимов изби в корнер. След изпълнението на ъгловия удар Влатко Дробаров засече с глава, но ударът му срещна тялото на на Жорди Кайседо.
 
В 39-ата минута шут на Чатакович от границата на наказателното поле беше спасен от Георгиев. До края на полувремето и двата тима се стараеха да задържат топката и не се стигна до нова опасност.
 
Второто полувреме започна с отлична възможност за домакините. Стефан Велев получи пас на границата на наказателното поле, финтира Матей и стреля. Евтимов се намеси, но топката продължи към вратата и Лам я изчисти на метър пред голлинията. В 50-ата минута силен шут на Леандро Андраде от двайсетина метра бе майсторски отразен от стража на "червените".

Жозе Гомеш изпусна чисто положение за Черно море в 59-ата минута. Нападателят проби отдясно след подаване на Пабло Гарсия. Изстрелът му обаче не беше точен. Три след това Мазику изведе Греъм Кери на левия фланг, ирландецът центрира към Жорди Кайседо, който не сбърка от близка дистанция и даде аванс на ЦСКА в резултата!
 
Черно море пропусна отлична възможност да изравни резултата в 72-ата минута. Цветомир Панов подаде към Енрике, който се размина с топката на метър-два пред вратата. Жозе Гомеш получи втори жълт и съответно червен картон след два фала в атака. Секунди по-късно домакините останаха с човек по-малко, след като Зе Гомеш получи втори жълт картон за нарушение срещу Брадли Мазику край тъч линията.
 
В 78-ата минута Мазику опита да изведе надясно Асен Дончев, но пасът беше прекалено неточен. В 85-ата Амос Юга получи контузия и беше заменен от Жуниор Нзила. Четири по-късно Ахмедов беше близо до попадението, но не успя да се ориентира.
 
 
ЧЕРНО  МОРЕ - ЦСКА   0:1
0:1 Кайседо (62) мин.
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ЧЕРНО МОРЕ: 22. Георги Георгиев, 6. Виктор Попов, 3. Живко Атанасов, 28. Влатко Дробаров, 2. Цветомир Панов, 71. Васил Панайотов, 23. Пабло Гарсия, 15. Леандро Андраде, 20. Зе Гомеш, 72. Родриго Енрике, 77. Стефан Велев
 
ЦСКА: 25. Димитър Евтимов, 2. Юрген Матей, 29. Томас Лам, 19. Иван Турицов, 18. Брадли Мазику, 3. Жеферсон, 21. Амос Юга, 8. Греъм Кери, 11. Хамза Чатакович, 23. Ахмед Ахмедов, 9. Жорди Кайседо

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.