Пропускане към основното съдържание

Содом и Гомор от гейове и лесбийки на Олимпиадата

Олимпийските игри в Токио разбиват рекордите за ЛГБТ+ репрезентация в спорта. Според статистиките, на игрите тази година ЛГБТ спортистите са най-малко 175 - тройно повече отколкото в Рио де Жанейро (2016 г.)

Италианската състезателка в дисциплината стрелба с лък Лучила Боари спечели бронзов медал и веднага след това се разкри като лесбийка по време на пресконференцията.

Боари победи Макендзи Браун от САЩ с резултат 7-1 и стана първата жена от Италия, спечелила медал по стрелба с лък. По време на интервюто за италианска медия тя получи специалeн видео поздрав от спортистката Санне де Лаат от Холандия. Развълнувана от изненадата Боари сподели: “Това е моята партньорка Санне.”

По-късно пред медията World Archery Лучила заяви:“Написах нова страница от историята днес. Мечтала съм си за този момент от дълго време и мечтата ми се сбъдна. В момента съм най-щастливото момиче.”

След нея като лесбийка се разкри и полякинята Катаржина Цилман. Състезателката по гребане от Полша спечели сребърен медал с отбора си и благодари на партньорката си след победата.

Цилман сподели пред репортери след съдбовния момент: “Винаги съм била открита и съм говорила за сексуалната си ориентация публично, но никой не е отразявал това като новина. Затова може да се каже, че сега се разкривам отново. Знам, че платформата ми на олимпийски медалист ще помогне на много хора. За мен е достатъчно това, че се появих с тениска с думите “Спортувай срещу хомофобията” и след това получих няколко съобщения от млади момичета, които се учат да гребат.

Едно от тях ми сподели за трудната си ситуация и призна колко много съм ѝ помогнала. Това съобщение ми е достатъчно за да забравя напълно за хилядите хейтърски коментари.”

Преди това Стефани Долсън стана първата открита ЛГБТ американка със златен медал на Олимпийските игри. Баскетболистката спечели златен медал заедно със съотборниците си Алиша Грей, Джаки, Йънг и Келси Плъм в състезанието за баскетбол 3 на 3 за жени. Долсън e известна и с играта си за отбора Chicago Sky в Националната баскетболна асоциация на жените.

„Винаги е специално да си първият в нещо“, сподели тя. „Баскетболът е дълбоко в кръвта на САЩ. За нас е чест да постигнем този успех и да дадем ново специално начало.”

Още в първите дни на олимпийските игри Том Дейли и Мати Лий станаха медалисти в категорията синхронен скок във вода.

След златния медал Том Дейли беше уловен да плете на трибуните в Токио. Това помагало на 27-годишния спортист да се справя по-добре със стреса около тренировките, а с нестандартното си хоби Том набира средства за организации, които помагат на болни от рак да се борят с коварното заболяване

Победата отбелязва първия златен олимпийски медал на Том Дейли след четири участия на Олимпийски игри, а за 23-годишния Мати Лий участието е дебют в Олимпиадата. Триумфът на Том го прави и първият открит гей мъж, който печели медал в Токио. Той е от малкото спортисти, които разкриват нетрадиционната си сексуална ориентация.

От 2017 г. Том е женен (всъщност омъжен) за сценариста, носител на Оскар, Дъстин Ленс Блек, имат и син от сурогатна майка.

Канадският футболист Куин стана първият трансспортист, спечелил медал от Олимпийките игри. Куин и се състезава за женския национален отбор по футбол в Канада. Куин се идентифицира като мъж, но е биологична жена и се състезава в категория, която отговаря на биологичния му пол - в женския олимпийски отбор на Канада по футбол.

Канада победи САЩ и сребърният медал им е подсигурен за момента. Отборът ще се изправи срещу Швеция в петък в битка за златото.

Не толкова успешно беше представянето на друг трансджендър - Лоръл Хъбърд, отпадна още на старта на турнира по вдигане на тежести в Токио. Новозеландката, която в продължение на повече от три десетилетия живее и се състезава като мъж, преживя смяна на пола и получи позволение да мери сили с жени в категория над 87 кг.

130-килограмовата Хъбърд обаче направи три неуспешни опита още на старта и отпадна с резултат от нула точки. 43-годишната новозеландка започна с неуспешен опит на 120 кг в изхвърлянето.

За разлика от гейовете и лесбийките, участието на трансджендъри на Олимпийските игри предизвиква множество спорове. Повечето хора не приемат спортистите сами да определят в кои категории да се състезават и настояват да се организират специални игри за такива индивиди. Независимо от това как някои се самоопределят, какви хормони пият и какви местоимения използват, присъствието на биологично родени мъже в женски спортове е най-малкото нечестно. Как си поделят съблекалните и баните е съвсем друг въпрос.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.