Пропускане към основното съдържание

BGpravda разкрива десетилетната мистерия с мъртъвците от прохода Дятлов

През февруари 1959 година край един мразовит проход в Урал са открити безжизнените тела на деветима младежи - полуголи и с необясними травми. Тайната на трагичната им смърт си остава неразгадана и до днес.

"Група Дятлов" в началото на февруари 1959 година. Загадката около смъртта на деветимата младежи, отправили се на поход в Северен Урал, си остава неразкрита и до днес - десетилетия изминаха от трагедията, но все още не е категорично изяснено какво е причинило смъртта на деветимата млади и опитни туристи. Техният зимен преход, който бил с най-висока сложност и бил посветен на поредния конгрес на КПСС, приключва трагично недалеч от безимен проход, който по-късно е кръстен на името на Игор Дятлов - ръководителя на групата.

След като групата не се завръща, започва мащабно издирване. Чак на 25 февруари спасителните отряди откриват палатката, а вътре в нея - топли дрехи, завивки, раниците на туристите, обувките им, шапките, инструменти, хранителни продукти, документи. Но нито следа от деветимата младежи.

Първите тела са открити на следващия ден, като двама от туристите са били само по долно бельо. Чак през май, когато започва топенето на снега, са открити телата и на останалите туристи - на дълбочина от над два метра под снежния слой.

Следователите от самото начало обръщат внимание на множеството необясними факти. Първо не е било ясно защо туристите внезапно са напуснали палатката, а по стъпките си личало, че не са бързали в паника, а са ходили спокойно. При това полуголи, даже без обувки, при температури от минус 25 градуса и много силен вятър. Неясно остава и защо палатката е била разпорена отвътре.

Съдебно-медицинската експертиза установява счупени ребра при трима от загиналите, а при друг и черепно-мозъчна травма. Открити са множество признаци, типични за смърт в резултат от измръзване, но в същото време е установено, че всички счупвания са възникнали приживе. 

Експертизата обаче не успява да определи от какво са били причинени. Съдебно-медицинският експерт категорично отрича нараняванията да са били получени в резултат от падане върху камъни например. Той говори за "голяма сила", сравнима с въздействието на взривна вълна или с удар в автомобил, движещ се с много висока скорост.

По дрехите на загиналите експертите откриват и следи от радиоактивно замърсяване. Но тъй като стойностите са само "леко завишени", данните от радиологичната експертиза не се взимат предвид при по-нататъшното разследване.

BGpravda ще публикува документи и факти за изасняването на цялата истина, около зловещата смърт на деветимата в прохода Дятлов. Тя няма нищо общо с най-тиражираната версия свързана с паднала лавина. 

ОЧАКВАЙТЕ СЛЕДВАЩИТЕ МАТЕРИАЛИ ПО РАЗКРИВАНЕТО НА ДЕСЕТИЛЕТНАТА МИСТЕРИЯ !!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.