Пропускане към основното съдържание

Нивото на родната спортна журналистика

От доста време не бях гледал спортни новини, признавам си. Това, което видях днес, е тотален потрес! Съжалявам, може и някои бивши колеги (които все още са в бизнеса, така да се каже) да ми се обидят, но това е някаква гротеска (да не използвам други епитети)!

Синхроните, изборът на материал... Монтажът - начало, край, зимни кадри (някои и се повтаряха) посред лято, на 40 градуса - извинявам се! 

"Ок, ок!" - както би казал Л.П., - да беше обедна емисия, да бързаш, пак ще го разбера. Но за централна - не върви, пичове! А става дума за медии, които имат ресурс и претендират, че могат.
Олимпийските игри - семпло. Разбирам, че сте притиснати от времето, но все пак... Айде, малко по-сериозно! Все си мисля, че емисиите трябваше да са малко (или доста) по-богати! За сметка на вътрешните тъпотии, които ги "дъвчем" и слушаме на всеки час.

И задавам въпрос: Абе, ако евентуално решите да направите една позитивна емисия, без да има разни драми и трагедии, без да има тъпотии и някакви битовизми, от които населението не може да се измъкне така или иначе, можете ли да направите? 

Самите "журналисти" или "копи-пейстъри" ще могат, убеден съм! Но дали продуцентите, които погрешно са набедени за такива, ще успеят?! 

Радвам се, че от доста време не гледам телевизия, не слушам радио, не гледам и футбол без публика, освен ако не съм на стадиона... Далеч съм от нещо, което се нарича "журналистика", медии, фактор и каквото още се сетите! 

Адмирации за хората, с които работих през годините, с които бяхме рамо до рамо, с които трупахме знания от и "крадяхме занаят" от онези, от старите. 

Никога не съм си и мислил, че ще напиша такъв пост в социална мрежа, защото си представях, че журналистиката (не само спортната) върви в друга посока. Посока, различна от настоящата. Уви! Явно съм бъркал!
За финал (без P.S.) - няма бивши полицаи, проститутки, престъпници и журналисти!!!

Иво Тонков, Фейсбук

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.