Пропускане към основното съдържание

Англия на полуфинал след разгром над Украйна

Англия очаквано се класира за полуфиналите на Евро 2020, след като отнесе една от приятните изненади Украйна с 4:0 в Рим и вече чака Дания на „Уембли“. „Трите лъва“ решиха четвъртфиналния сблъсък на „Олимпико“ с бързи попадения в началото на двете полувремена, като с 2 гола блесна капитанът им Хари Кейн.
По един добавиха съименникът му Магуайър и резервата Джордан Хендерсън, а 2 асистенции направи Люк Шоу.

Английският селекционер Гарет Саутгейт се върна към схема с четирима защитници, след като заложи на такава с трима за осминафинала с Германия.

Сред титулярите попаднаха новото попълнение на Манчестър Юнайтед Джейдън Санчо и пропусналият последните два мача Мейсън Маунт.

Британците започнаха по-добре срещата и овладяха инициативата веднага след първия съдийски сигнал, а не след дълго успяха да открият резултата.


Това още в 4-ата минута стори капитанът им Хари Кейн, разписал се с удар отблизо след пас на Рахим Стърлинг, за да вкара във втора  поредна среща на „трите лъва“.

Първата добра възможност пред Украйна се откри в 17-ата минута, когато Кайл Уокър сбърка при изнасянето на топката и я подари на Роман Яремчук. Нападателят напредна и отправи удар по земя, който обаче бе спасен от Джордан Пикфорд.

Последваха силни минути за украинците и прекъсване за освежаване на двата отбора заради жегата в Рим, след което играта продължи равностойно.

В 33-ата минута Стърлинг проби отдясно и след карамбол в пеналта топката стигна до Деклан Райс, чийто мощен изстрел от границата на наказателното поле бе спасен от вратаря. След това англичаните не можаха да се възползват от добавката и така опасността премина.

Не след дълго се стигна до принудителна промяна в състава на Украйна, тъй като Серхий Кривцов получи контузия и нямаше как да продължи.


Пет минути преди почивката Стърлинг изведе Люк Шоу, който намери хитро Санчо до точката за изпълнение на дузпа, ала ударът на последния след завъртане бе право в тялото на вратаря.

Украйна отговори с контраатака, която Джон Стоунс спря с цената на ъглов удар, ала след неговото изпълнение играта бе спряна заради нарушение в атака срещу Райс.

Въпреки това обаче хората на Шевченко не се отказаха и стигнаха до още една добра възможност преди почивката.

След серия от удари обаче се стигна до такъв покрай вратата на Пикфорд от средна дистанция, което позволи на Англия да се оттегли на почивка с гол аванс – 1:0.

Скоро след паузата той бе удвоен, тъй като второто полувреме започна така, както и първото – с гол за Англия.

След нарушение срещу Кейн се стигна до свободен удар, който бе изпълнен от Люк Шоу, а съотборникът му в клубния тим Хари Магуайър засече с глава и направи резултата 2:0.

Това се случи в 46-ата минута, докато в 50-ата отново Шоу асистира на Кейн, който също с глава отблизо оформи класиката – 3:0.

В 62-ата минута Кейн бе близо до хеттрик, след като засече майсторски с воле от границата на наказателното поле една изчистена топка, ала вратарят на Украйна блесна със страхотно спасяване.

Малко по-късно обаче той бе безпомощен, тъй като резервата Джордан Хендерсън бе изпуснат при едни корнер и с глава реализира дебютното си попадение за Англия, за да направи резултата 4:0 в полза на „трите лъва“. 


Впоследствие се стигна до две спасявания на Пикфорд, както и до няколко промени в двата състава, които в крайна сметка не си вкараха повече попадения и така Англия продължи към полуфиналите без нито един допуснат гол на Евро 2020!

Украйна - Англия 0:4
0:1 Хари Кейн (4) мин.
0:2 Хари Магуайър (46) мин.
0:3 Хари Кейн (50) мин.
0:4 Джордан Хендерсън (63) мин.

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

УКРАЙНА: 1. Бушчан, 4. Кривцов, 5. Сидорчук, 7. Ярмоленко (к), 9. Яремчук, 10. Шапаренко, 13. Забарний, 16. Миколенко, 17. Зинченко, 21. Караваев, 22. Матвиенко;

АНГЛИЯ: 1. Пикфорд, 2. Уолкър, 5. Стоунс, 6. Магуайър, 3. Шоу, 4. Райс, 14. Филипс, 19. Маунт, 17. Санчо, 10. Стърлинг, 9. Кейн (к);

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.