Пропускане към основното съдържание

Шотландия не се даде на Англия

Англия и Шотландия завършиха 0:0 в мач от група D на Евро 2020. Това беше 115-ия двубой между тези два съперника, като първата им среща е била през 1872 година. Днешният им сблъсък беше първият на "Уебмби", който завършва без отбелязани голове.

Този резултат е изцяло в полза на англичаните, които вече имат четири точки, колкото и Чехия. Равенство между двата отбора в последния им мач от групата ще класира и двата отбора за 1/8-финалите. Шотландия е с актив от 1 т., а в последния кръг излиза срещу Хървтия, която е със същия актив. Очертава се жесток сблъсък помежду им за евентуално участие в елиминациите.

Първото по-сериозно положение в мача беше на сметката на Шотландия. Отлична тяхна атака завърши с подаване в наказателното поле и удар на Че Адамс, който обаче беше блокиран.

В 11-ата минута Джон Стоунс бе оставен непокрит в наказателното поле при изпълнение на ъглов удар, а ударът му с глава се отби в гредата. Секунди по-късно Стърлинг проби опасно и комбинира с Маунт, който обаче не уцели топката добре и я извади в аут.

След половин час игра шотландците стигнаха до чудесна възможност за гол. Анди Робъртсън центрира отляво, топката стигна до Стивън О Донъл, който нанесе удар с десния крак. Пикфорд обаче демонстрира отлична реакция и спаси.Че Адамс се опита да направи добавка с глава, но прати топката в аут.

В края на първото полувреме Че Адамс опита далечен удар, който обаче бе избит от защитник на "трите лъва" в корнер. 

Англия започна вихрено втората част и още преди да е изминала и минута Люк Шоу се озова на добра позиция в наказателното поле, но не успя да подаде на свой съотборник, а топката бе изчистена в корнер. 120 секунди по-късно Мейсън Маунт се откъсна от бранител на Шотландия и стреля силно, но Дейвид Маршал спаси.

В 55-ата минута Рийз Джеймс получи топката на границата на наказателното поле и отправи удар, който обаче мина над вратата. Шест след това Джемс се отличи с решаваща намеса, която спаси англичаните от сигурен гол. Той изби от голлинията удар на Линдън Дайкс.

АНГЛИЯ - ШОТЛАНДИЯ 0:0

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

АНГЛИЯ: Пикфорд, Шоу, Стоунс, Мингс, Рийс Джеймс, Райс, Филипс, Маунт, Фодън, Стърлинг, Кейн

ШОТЛАНДИЯ: Маршал, Тиърни, Ханли, Мактомини, Гилмор, Робъртсън, Макгрегър, Мактин, О Донъл, Дайкс, Че Адамс

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.