Пропускане към основното съдържание

Чехия тресна Шотландия

Чехия постигна победа с 2:0 над Шотландия във втори мач от група D на Евро 2020 на стадиона в Глазгоу. И двете попадения за победителите бяха дело на Патрик Шик, който се разписа в 42-ата и 52-ата минути. Българинът Георги Кабаков бе четвърти съдия в срещата.

Играчите на Ярослав Шилхави започнаха малко по-активно мача, но в 4-ата минута Джон Макгин успя да пресече една топка в наказателното поле след лошо изчистване, но спечели само корнер. В 15-ата минута дойде и първата добра възможност за чехите, когато Патрик Шик получи добра топка около границата на наказателното поле и стреля силно, но Дейвид Маршал се намеси добре и спаси. “Гайдарите” отговориха с добро центриране към Линдън Дайкс, но той бе изпреварен от бранител, който изчисти. 

Най-доброто положение за домакините дойде в 32-ата минута, когато капитанът Анди Робъртсън получи добра топка вляво в наказателното поле и отправи отличен изстрел, но вратарят Вацлик спаси. Джон Макгин отправи нов удар след изпълнението на корнера, което срещна ръката на бранител, но тя бе точно пред тялото му. В тази минути играчите на Кларк изглеждаха по-опасни от своя противник.

Чехите откриха резултата в 42-ата минута, когато поредно центриране отдясно даде резултат и Цоуфал прати добре към Патрик Шик, който надскочи двама бранители и отбеляза за 1:0. Домакините протестираха с желание да получат дузпа за нарушение срещу Скот Мактоминей, но то не бе отчетено от съдията в самия край на полувремето.

Втората част започна изключително напрегнато, след като само за две минути първо Маршал трябваше да прави спасяване след изстрел по посока на своята врата от страна на чехите, а шотландците отговирха с греда след лошо изчистване на топката. Само минута след това отлично центриране на Робъртсън бе на път да доведе до автогол, но вратарят Вацлик се намеси и със сетни усилия отклони топката.

Чехите удвоиха резултата в 51-ата минута, когато вратарят Маршал бе излязъл доста неразчетено, а това бе забелязано от Патрик Шик, който почти със самото минаване на центъра стреля и го прехвърли за 2:0.

След 60-ата минута играчите на два пъти бяха близо до попадение - първо след удар на Стюард Армостронг, а впоследствие и Линдън Дайкс пропусна при разбъркване след корнер. В 66-ата минута отново той се озова очи в очи срещу Вацлик, но стражът направи страхотно спасяване с крак. В 80-ата отново Патрик Шик получи добра топка около точката за дузпа, но той път Дейвид Маршал улови.

В следващият кръг Шотландия има тежката задача да се изправи срещу Англия на “Уембли”, а Чехия ще играе срещу Хърватия отново в Глазгоу.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

ГАДНО: Хлебарки налазиха Фитнес Pulse (СНИМКИ)

Крайно занемарена е хигиената във веригата от фитнеси Pulse.