Пропускане към основното съдържание

България разби Чехия и ще играе за титлата в Златната лига

Женският национален отбор на България ще играе на финал в Златната европейска лига, след като детронира шампиона в предишното издание на надпреварата Чехия с 3:0 (25:13, 25:23, 25:19) във втория полуфинал, изигран пред пълната с фенове зала "ОЗК Арена" в Русе. 

Така в битката за титлата тимът ни ще срещне Хърватия, която се наложи над Испания с 3:1 гейма и ще играе втория си пореден финал. Срещата е от 20:00 ч. б.в. 

Родните волейболистки стигнаха до финала без загубен гейм. 

Българките диктуваха положението изцяло в първата част, като имаха пълен превес в елементите. Така момичетата на Иван Петков излязоха закономерно напред. 

Възходящата им линия се запази и след това, като поведоха ударно във втория гейм (5:0). Впоследствие обаче "лъвиците" допуснаха съперника да навакса и да се доближи, дори да поведе. Чехкините разстроиха посрещането ни, благодарение на началния удар и удържаха темпото. След 16-а точка играта продължи равностойно, като интригата се запази почти до края. Атака на Елица Василева и ас на Емилия Димитрова сложиха край на спора и авансът ни се увеличи. 

Мотивирани от загубата на втората част, чешките състезателки започнаха нахъсано, но не успяха да се противопоставят подобаващо. Воденият от Иван Петков продължи вдъхновено и мотивирано и не позволи на противника да направи каквото и да е. Класата на "лъвиците" бе повече от очевидна. В ключовите моменти блокадата на съперника ни създаде известни проблеми, но затворихме двубоя със стабилна преднина. 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.