Пропускане към основното съдържание

Дания се класира за 1/4-финалите на Евро 2020, след като победи с 4:0 Уелс в първия мач от елиминациите. Две попадения на ст. "Йохан Кройф Арена" в Амстердам вкара Каспер Долберг, още по едно добавиха Мееле и Брайтуайт. 

Гарет Бейл можеше да даде аванс на Уелс в десетата минута. Звездата на "драконите" стреля силно по диагонал, но топката мина на метър встрани от дясната греда на Шмайхел. В първия четвърт час Уелс бе далеч по-активният отбор и въпреки че не стигна до чисто голово положение, тимът отправи 5 удара по посока на вратата на "червения динамит".

Това обаче постепенно се промени и в 27-ата минута Долберг изведе Дания напред в резултата. Той получи подаване, напредна и с параболичен удар прати топката в мрежата - 1:0. 

 Пет по-късно нападателят на Ница пропусна отличен шанс да удвои. Той засече подаване на Дамсгор, но вратарят спаси. Дания продължи да диктува темпото на "Пушкаш Арена". 

В 40-ата минута Конър Робъртс напусна контузен, а на негово място в игра се появи Неко Уилямс от Ливърпул. Секунди преди края почивката, Мееле можеше да покачи на 2:0, но ударът му от малък ъгъл бе париран. 

Само три минути след почивката Каспер Долберг удвои преднината на Дания. Той вкара втория си гол в мача с изстрел отблизо след лошо изчистване от защитата на Уелс. Останаха съмнение за нарушение, но след проверка на ВАР голът бе зачетен.   

В 53-ата Гарет Бейл можеше да върне едно попадение, но с глава не уцели вратата. Скоро след това и Джеймс шутира опасно, но топката се отби в тялото на съперников футболист. В 65-ата минута Дания бе близо и до трети гол - Матиас Йенсен опита да центриране, но вместо това се получи нещо като удар, който мина близо да лявата греда на Уорд.

В 80-ата минута Дания получи добра възможност да направи резултата класически, но ударът на Брайтуайт от пряк свободен удар мина над вратата. В 86-ата  можеше да се стигне до разгром, но Уорд спаси удара на Корнелиус. Мартин Брайтуайт пробва добавка отблизо, но уцели дясната греда, а след това Андерсен би покрай левия страничен стълб! И всичко това се случи само в рамките на около пет секунди.

Точката на спора все пак беше сложена в 89-ата минута, когато Йоаким Маеле напредна, финтира бранител и намери горния десен ъгъл със свиреп снаряд с левачката. Малко след това пък Уелс тотално рухна и Хари Уилсън беше изгонен с директен червен картон за нарушение срещу Мeеле.

Дълбоко в добавеното време и Мартин Брайтуайт записа името си сред реализаторите, макар голът да беше разглеждан дълго време от VAR.

УЕЛС - ДАНИЯ 0:4

0:1 Долберг (27) мин.

0:2 Долберг (48) мин.

0:3 Мееле (88) мин.

0:4 Брайтуайт (90+4) мин.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

УЕЛС: 12. Дани Уорд - 14. Конър Робъртс, 6. Джо Родън, 22. Крис Мефам, 4. Бен Дейвис - 20. Даниел Джеймс, 16. Джо Морел, 7. Джо Алън, 11. Гарет Бейл (к), 10. Аарън Рамзи - 13. Кийфър Муур  

селекционер: Робърт Пейдж

ДАНИЯ: 1. Каспер Шмайхел - 17. Йенс Стригер Ларсен, 6. Андреас Кристенсен, 4. Симон Кяер (к), 3. Яник Вестергор, 5. Йоаким Меле - 23. Пиер-Емил Хьойберг, 8. Томас Дилейни - 14. Микел Дамсгор, 9. Мартин Брайтуайт, 12. Каспер Долберг

селекционер: Каспер Хюлманд

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.