Пропускане към основното съдържание

Ман Сити е на финал в Шампионската лига (СНИМКИ)

Манчестър Сити написа нова златна страница в клубната си история. „Гражданите“ за първи път се класираха за финала на Шампионската лига, след като победиха ПСЖ и в реванша. Момчетата на Хосеп Гуардиола спечелиха с 2:0, за да продължат напред с общ резултат 4:1 и да поставят пореден рекорд.

Изненадващо за полуфинал в Шампионска лига теренът не бе в най-доброто си състояние, но гостите успяха да влязат добре в мача и започнаха по-активно. Първата любопитна ситуация дойде в 7-ата минута, когато топката бе центрирана отляво. Олександър Зинченко отклони с рамо. Футболистите на ПСЖ обаче поискаха дузпа и главният съдия Бьорн Кайперс посочи бялата точка. Намеси се обаче ВАР и реферът веднага коригира грешката си, като видя на повторение, че няма никакви основания за 11-метров наказателен удар.

Четири минути по-късно домакините нанесоха първия удар в мача и поведоха с 1:0. Едерсон демонстрира невероятен поглед върху играта и с далечен шут напред изведе Зинченко по левия фланг. Бранителят върна към Кевин де Бройне, който стреля от границата на наказателното поле. Получи се рикошет в крака на бранител, но топката попадна в Рияд Марез. От малък ъгъл алжирецът успя да преодолее Кейлор Навас направи резултата 1:0.

Четвърт час след началото парижани имаха възможността да обстрелват вратата на Едерсон от пряк свободен удар. Неймар изпълни, но от главата на Фернандиньо топката излезе в ъглов удар. Секунди по-късно Анхел ди Мария центрира отляво, а Маркиньос стреля с глава. Топката кацна върху напречната греда, а след това бе изчистена.

В 19-ата минута Едерсон хвърли топката към свой съотборник. Анхел ди Мария обаче отне и моментално стреля. Бразилският страж не бе в позиция да се намеси. За късмет на „гражданите“ изстрелът на аржентинеца премина на сантиметри покрай вратата.  

Половин час след началото Де Бройне си нагласи топката за изстрел и шутира от дистанция, но над вратата на Кейлор Навас. В 36-ата минута Андер Ерера получи възможност да стреля от границата на наказателното поле. Неговият шут не бе никак безопасен, но премина малко над вратата на Едерсон и не се наложи намеса на вратаря.

В 36-ата минута Андер Ерера получи възможност да стреля от границата на наказателното поле. Неговият шут не бе никак безопасен, но премина малко над вратата на Едерсон и не се наложи намеса на вратаря.

До почивката ПСЖ се хвърли в атака в търсене на попадение, с риск да допусне втори гол, който би бил пагубен. Манчестър Сити съумя да организира няколко опасни контраатаки, но защитата на гостите успя да се справи и да запази мрежата на Навас суха.

Във 2-рата минута на добавеното време Рияд Марез проби в наказателното поле и опита да изненада костариканския страж с удар от малък ъгъл. Навас обаче внимаваше и изби. Топката попадна в Бернардо Силва, който стреля на свой ред. Защитник на ПСЖ успя с глава да отклони в корнер.

Междувременно футболистите на Гуардиола също показаха дисциплинирана игра в защитен план на няколко пъти и така резултатът до края на първата част остана непроменен.

Втората част започна в по-бавно темпо. В 54-тата минута Кевин де Бройне изведе Фил Фодън очи в очи с Кейлор Навас. Младокът обаче не успя да преодолее стража. Дори да беше успял, попадението нямаше да бъде зачетено, защото Фодън беше в положение на засада.

Малко по-късно 20-годишният английски национал получи възможност да стреля и го направи и то доста опасно, но вратарят на гостите успя да реагира и изби. Последва контраатака на ПСЖ. Неймар нахлу в наказателното поле и се оказа в обещаваща стрелкова позиция. Зинченко се хвърли точно навреме в краката му и успя да блокира неговия удар.  

В 63-тата минута Манчестър Сити до голяма степен реши всичко. Рияд Марез удвои преднината на „гражданите“, завършвайки мълниеносна контраатака. Фил Фодън се впусна по левия фланг. Той комбинира на двойно с Кевин де Бройне, а след това намери Марез с остро подаване по земя, успоредно на голлинията. От няколко метра алжирецът нямаше как да пропусне – 2:0.

Три минути по-късно Леандро Паредес опита шут на отчаянието от далечно разстояние, но много далеч от целта.

В 69-ата минута Ди Мария остави ПСЖ с човек по-малко. Аржентинецът изпусна нервите си и изрита без топка Фернандиньо. Без да се поколебае, Бьорн Кайперс показа директен червен картон.

Футболистите и на двата отбора видимо бяха много изнервени и главният съдия трябваше да въдворява ред. Той показа няколко жълти картона, чрез които успокои страстите.

Четвърт час преди края Марез потърси своя хеттрик. Той проби и стреля, но защитник застана на пътя на топката. В 77-ата минута Фил Фодън преодоля противник и излезе очи в очи с Кейлор Навас. Неговият удар по диагонала се отби от левия страничен стълб и излезе в аут.

Пари Сен Жеремн изглеждаше напълно сринат и безпомощен, а атаките на Манчестър Сити не спираха. В 80-ата минута Кевин де Бройне свали с глава към Фил Фодън, който получи нов шанс да запише името си сред голмайсторите, но ударът му от границата на наказателното поле бе уловен от Кейлор Навас.

Съставите:

Манчестър Сити (4-3-3): 31. Едерсон – 2. Кайл Уокър, 5. Джон Стоунс, 3. Рубен Диас, 11. Олександър Зинченко – 20. Бернардо Силва (Рахим Стърлинг 82'), 25. Фабиньо, 8. Илкай Гюндоган – 26. Риян Марез, 17. Кевин де Бройне (Габриел Жезус 82'), 47. Фил Фодън (Серхио Агуеро 85')

Треньор: Хосеп Гуардиола

ПСЖ (4-2-3-1): 1. Кейлор Навас – 24. Алесандро Флоренци (Колин Дагба 75'), 5. Маркиньос, 3. Преснел Кимпембе, 22. Абду Диало (Мичел Бакер 82') – 21. Андер Ерера, 8. Леандро Паредес (Данило 75') – 11. Анхел ди Мария, 6. Марко Верати, 10. Неймар – 9. Мауро Икарди (Мойс Кийн 62')

Треньор: Маурисио Почетино

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.