Пропускане към основното съдържание

Виляреал грабна Лига Европа след епична драма с 22 дузпи срещу Ман Юнайтед

Англичаните стартира по-активно мача. След добра атака по левия фланг, топката бе пратена към Скот Мак Томини. Той овладя кълбото и стреля по земя, но в аут. В 9-ата минута на мача Хуан Фойт от Виляреал стъпи върху топката и падна много лошо. Дори рукна кръв от носа му. За радост той напусна на два крака терена, въпреки че от носа му течеше кръв. За радост той няма да бъде заменен принудително.

В 15-ата минута Виляреал стигна до първата си добра възможност. Дани Парехо центрира, а Тригеров отида да стигне до топката, но не успя да я насочи във вратата на Де Хеа.

В 29-ата минута Виляреал вкара гол. Дани Парехо центрира от свободен удар от ляво по атаката на "жълтата подводница". А Жерар Морено изпревари защитниците на Манчестър Юнайтед и с десния си крака вкара за 1:0.

Манчестър Юнайтед опита да отговори в следващите минути. Маркъс Рашфорд пробра да направи няколко влизания по левия фланг. А него пас изведе Люк Шоу в 36-ата минута. Той стигна до аутлиния и центрира, но там защитник на испанците изби топката.

Второто полувреме започна с меле пред вратата на Манчестър Юнайтед. Морено можеше да вкара, но защитниците на "червените дяволи" изчистиха топката.

Постепенно обаче Манчестър Юнайтед натисна своя съперник и създаде няколко добри положения. Бруно Фернандеш и Рашфорд пропуснаха.

В 55-ата минута Манчестър Юнайтед вкара изравнителен. Люк Шоу центрира от корнер, но топката бе избита. След това Маркъс Рашфорд стреля, топката рикошира и попадна пред краката на Единсон Кавани, който я вкара за 1:1. Над минута ВАР проверява попадението, което бе зачетено.

В следващите минути англичаните се чувстваха доста по-комфортно на терена от съперника си. Те имаха шанс да вкарат и втори гол, но удар на Бруно Фернандеш мина покрай вратата на Рули.

Манчестър Юнайтед пропусна уникална ситуацията. Бруно Фернандеш се отскубна до десния фланг и подаде в наказателното поле, където Маркъс Рашфорд не успя да уцели вратата от точката на дузпата. Все пак се оказа, че е имало засада на португалеца по-рано. А малко след Люк Шоу направи за смях бранител на Виляреал. Той пробва да стреля, но така удари точката, че тя попадна на главата на Кавани, който стреля с глава, но топката се отби в тялото на защитник на "жълтата подводница".

В 84-ата минута Люк Шоу проби по левия фланг и центрира ниско. В наказателното поле Кавани и Грийнууд си попречиха и не успяха да произведат изстлел. В 89-ата минута отново Шоу проби и центрира, а Погба стреля с глава, но в аут.

Така двата отбора завършиха 1:1 след 90 минути. Мачът влезе в два продължения от по 15 минути.

Първото продължение стартира с териториален натиск на Виляреал. Манчестър Юнайтед дебнеше на контраатака, но до чисти голови положения не се стигна. Дани Парехо центрира от свободен удар и създаде напрежение пред вратата на англичаните. Давид де Хеа изби с една ръка в корнер.

В 113-ата минута ВАР разгледа потенциална дузпа за Манчестър Юнайтед. Играч на Виляреал стреля от воле, топката тупна в земата и рикошира от ръката на Фред. Наказателен удар обаче не бе отсъден. До края на продълженията не се случи нищо интересно и така дузпите трябваше да решат победителя.

При дузпите

Виляреал: Жерар Морено 1:0; Даниел Раба 2:1; Пако Алкасер 3:2; Алберто Морено 4:3; Дани Парехо 5:4; Мой Гомес 6:5; Раул Албиол 7:6; Франсис Коклен 8:7; Марио Гаспар 9:8; Пау Торес 10:9; Херонимо Рули 11:10

Манчестър Юнайтед: Хуан Мата 1:1; Алекс Телес 2:2; Бруно Фернандеш 3:3; Маркъс Рашфорд 4:4; Единсон Кавани 5:5; Фред 6:6; Даниел Джеймс 7:7; Люк Шоу 8:8; Аксел Туанзебе 9:9; Виктор Линдельоф 10:10; Давид Де Хея-пропуск

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.